Στις έντεκα το πρωί της Παρασκευής 10 Ιουνίου 2022 θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία για την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία "έφυγε" από τη ζωή το βράδυ της Δευτέρας νοσηλευόμενη στο ιδιωτικό νοσοκομείο "Υγεία" των Αθηνών.

Η κηδεία θα τελεστεί δημοσία δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία Υπουργού από τον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, ενώ η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αγλαντζιά.

Στις οκτώ το πρωί η σορός της Υπουργού Εργασίας θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην εκκλησία, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις δέκα. Η οικογένεια και οι οικείοι της Ζέτας Αιμιλιανίδου θα δεχτούν συλλυπητήρια από τις εννέα και μισή μέχρι τις έντεκα.

Διαβάστε επίσης:

“Την πολυαγαπημένη μας Ζέτα…”: Ιδού το αγγελτήριο για την κηδεία της ΥΠΕΡΓ
Η Αστυνομία Κύπρου έχει ήδη προβεί σε διευθετήσεις για την κυκλοφορία οχημάτων στην περιοχή του Ιερού Ναού της Του Θεού Σοφίας, καθώς και για την ομαλή διέλευση της πομπής για ταφή της Υπουργού Εργασίας:

Από την άφιξη της σορού στον Ναό, η κυκλοφορία οχημάτων στη λεωφόρο Ελαιώνων στον Στρόβολο θα διακοπεί μέχρι το πέρας της νεκρώσιμης Ακολουθίας
Κατά την μεταφορά της σορού στο Κοιμητήριο θα γίνονται αποκοπές της κυκλοφορίας οχημάτων, για την ομαλή διέλευση της πομπής
Κατά τη διάρκεια της ταφής, τμήμα της λεωφόρου Λάρνακος θα είναι κλειστό για τη διέλευση οχημάτων.
Η Αστυνομία παρακαλεί το κοινό να συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών και να τηρεί πιστά τις τροχονομικές ρυθμίσεις.

Κατά την διάρκεια της νεκρώσιμης Ακολουθίας άγημα της Εθνικής Φρουράς θα αποδίδει τιμές έξω από τον ιερό Ναό, ενώ η Στρατιωτική Μουσική Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ) θα συνοδεύσει την εκφορά της σορού παιανίζοντας πένθιμα εμβατήρια.

Στο Κοιμητήριο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Λόχος Διμοιρίας θα ρίξει τιμητικές βολές ενώ η ΣΜΕΦ θα παιανίσει τον Εθνικό Ύμνο.

Το γενικό πρόσταγμα για την κηδεία της Υπουργού Εργασίας θα έχουν το Υπουργείο Άμυνας και η Διεύθυνση Εθιμοτυπίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Σε αυτόν τον λογαριασμό θα γίνονται εισφορές στην μνήμη της Ζέτας Αιμιλιανίδου
Σε κλίμα συγκίνησης και βαθιάς οδύνης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου υπέγραψαν στις εννέα και δεκαπέντε το πρωί το βιβλίο συλλυπητηρίων που άνοιξε στο Υπουργείο Εργασίας για τον θάνατο της Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Βουβοί και με σκυθρωπά πρόσωπα, τα μέλη της κυβέρνησης απηύθυναν λόγια αγάπης, εκτίμησης και αποχαιρετισμού στην Υπουργό Εργασίας. Στο βιβλίο συλλυπητηρίων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έγραψε τα ακόλουθα:

«Ο Πρόεδρος και σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο εκφράζουν τη συντριβή τους, για την απώλεια της αγαπημένης μας Ζέτας, της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Μιας προσωπικότητας που πέραν των εννέα χρόνων κόσμησε με την παρουσία της το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Μια απώλεια που δεν περιορίζεται στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά εκτείνεται ως απώλεια για τη χώρα, την κοινωνία, τους πολίτες.

Το όραμα του Προέδρου για ένα ισχυρό κράτος πρόνοιας, δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την προσωπική σφραγίδα της Ζέτας Αιμιλιανίδου. Μιας προσωπικότητας που τη διέκριναν η οξυδέρκεια, το υψηλό αίσθημα ευθύνης, η δημιουργικότητα και η αποτελεσματικότητα.

Πέραν όλων, όμως κύριο χαρακτηριστικό της ήταν η ενσυναίσθηση, η σεμνότητα και η ανθρωπιά, γεγονός που μαρτυρείται από την καθολική καταξίωση της στη συνείδηση των πολιτών.

Αιωνία θα κρατήσουμε τη μνήμη σου αγαπημένη μας Ζέτα».

Διαβάστε επίσης:

“Απώλεια για τη χώρα, την κοινωνία, τους πολίτες” έγραψε ο ΠτΔ για τη Ζέτα
Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τα εξής για να αποδώσει τις δέουσες τιμές στην εκλιπούσα:

α) Την κήρυξη τριήμερου πένθους μέχρι την προσεχή Παρασκευή, στη διάρκεια του οποίου θα αναρτηθεί μεσίστια η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλες τις Κρατικές Υπηρεσίες.

β) Κατά τη διάρκεια του δημόσιου πένθους όλες οι επίσημες εκδηλώσεις θα αναβληθούν, καθώς και η συμμετοχή των μελών της Κυβέρνησης και των αξιωματούχων του Κράτους σε δημόσιες εκδηλώσεις.

γ) Μέχρι και την Παρασκευή, 10 Ιουνίου, θα ανοιχθεί βιβλίο συλλυπητηρίων στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Το βιβλίο συλλυπητηρίων θα είναι ανοικτό σήμερα από τις 12μ μέχρι τις 3μμ, την Πέμπτη από τις 9.45πμ μέχρι τις 3μμ και την Παρασκευή από τις 8πμ μέχρι τις 3μμ.

δ) Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, οι Υφυπουργοί παρά τω Προέδρω, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας θα υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων, την Πέμπτη, 9 Ιουνίου, στις 9.15 π.μ.

ε) Η σορός της εκλιπούσας θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, στον Στρόβολο, την Παρασκευή 10 Ιουνίου, από τις 8.00 π.μ. – 10.00 π.μ.

στ) Η κηδεία θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία Υπουργού, δημοσία δαπάνη, από τον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, την Παρασκευή 10 Ιουνίου, στις 11π.μ.

ζ) Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, οι Υφυπουργοί παρά τω Προέδρω, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας θα παραστούν στην κηδεία.

η) Όσα από τα μέλη της Δημόσιας Υπηρεσίας, του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και της Εθνικής Φρουράς επιθυμούν να παραστούν στην κηδεία, θα μπορούν να το πράξουν.

θ) Την εκλιπούσα θα αποχαιρετήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όσοι αξιωματούχοι επιθυμούν να παραστούν στην κηδεία της εκλιπούσας να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 22867542, 22867541 την Τετάρτη μεταξύ των ωρών 12μ – 3μμ και την Πέμπτη από τις 8πμ μέχρι τις 12μ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.