Εβδομήντα εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την έναρξη της «Μάχης των Οχυρών» (6-10/4/1941), όπου οι άνδρες του απόρθητου Ρούπελ επέδειξαν απαράμιλλο ηρωισμό, θάρρος και αυτοθυσία, κερδίζοντας το σεβασμό των Συμμάχων στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Οι εκδηλώσεις για την αναπαράσταση των ιστορικών γεγονότων από ομάδες αναβιωτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στις αρχές Μαΐου. Ωστόσο, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών του κορονοϊού, η δημοτική επιχείρηση του Δήμου Σιντικής, που συνδιοργανώνει τις εκδηλώσεις αυτές, έχει ζητήσει επίσημη ενημέρωση από τα αρμόδια υπουργεία και τον ΕΟΔΥ, για το αν θα πραγματοποιηθούν ή θα αναβληθούν.

Σε μήνυμά του ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος επισημαίνει ότι «τα Οχυρά της Γραμμής Μεταξά έγιναν ο κυματοθραύστης των ναζιστικών ορδών και το σημείο, όπου γράφτηκαν νέες σελίδες αυταπάρνησης και ηρωισμού των μαχητών υπερασπιστών του εθνικού εδάφους». Με αφορμή, άλλωστε, τη σημερινή συγκυρία αναφέρει: «ας αντλήσουμε όλοι το απαιτούμενο θάρρος και υπομονή, ώστε να καταφέρουμε να βγούμε και πάλι νικητές και να απολαύσουμε όλα όσα προσωρινά στερούμαστε».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.