Επέτειος Ιερώνυμου: Συμπροσευχομένου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέσθηκε σήμερα το πρωί Θεία Λειτουργία στο ιερό Αρχιεπισκοπικό παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα…

Με αφορμή τη συμπλήρωση 14 ετών από την εκλογή του. Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, συλλειτουργούντος του Αρχιδιακόνου Ιωάννη Μπούτση, ενώ παρέστησαν οι Μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι, εκπροσωπώντας τον κλήρο της Αρχιεπισκοπής, οι ιερείς που διακονούν στα νοσοκομεία που βρίσκονται εντός των ορίων της Αρχιεπισκοπής, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, Διευθυντές Υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο π. Βαρνάβας ευχήθηκε στον Μακαριώτατο να του δίνει ο Θεός δύναμη να συνεχίσει τον αγώνα και το έργο του, ώστε να μας διδάσκει με την απλότητα, την ταπείνωση και την διάκρισή του.

Στην συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την συγκίνησή του και ευχαρίστησε όλους για την συμμετοχή τους στην λιτή, όπως είπε, Θεία Λειτουργία, η οποία μάς βοηθά να πάρουμε δύναμη για τον καθημερινό μας αγώνα. Με αφορμή την επέτειο της εκλογής του σημείωσε ότι «το να υπηρετήσεις την Εκκλησία από οποιαδήποτε θέση είναι ένα μεγάλο δώρο, γι’ αυτό και κάθε επέτειος είναι ένα γεγονός σημαντικό». Ανέφερε ότι ζούμε σε μία δύσκολη εποχή και υπογράμμισε ότι προβλήματα πάντοτε υπήρχαν και πάντοτε θα υπάρχουν, αλλά το ζήτημα είναι ο τρόπος της αντιμετώπισής τους. Ολοκληρώνοντας ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε, για ακόμη μία φορά, τους παρευρισκόμενους και όλους τους συνεργάτες του και ευχήθηκε να έχουμε την ελπίδα μας στον Θεό και όλες οι δυσκολίες θα περάσουν.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.