Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως συνδιοργάνωσε και παρουσίασε με το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μία πλούσια, μέσα στη δωρική λιτότητά της, Εκδήλωση αφιερωμένη στην Επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου με την παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματικών, Διευθυντών Κλινικών, Νοσηλευτικού προσωπικού, σπουδαστών της ΣΣΑΣ και εκλεκτών προσκεκλημένων.

Ο Διευθυντής και Διοικητής του Νοσοκομείου Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Γκούβας άνοιξε την Εκδήλωση με ένα θερμό χαιρετισμό υπομιμνήσκοντας την αξία τη πραγματοποίησης τέτοιων εκδηλώσεων για την ενδυνάμωση και διαφύλαξη της πολύτιμης ιστορικής μνήμης.

Η Γυναικεία Χορωδία της Μητρόπολης «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» απέδωσε πολύ μελωδικά έντεχνα τραγούδια στα οποία ανακαλούνταν το σκηνικό και το χρονικό της Καταστροφής.

Οι υπίατροι Δημήτριος Μολύβας και Ελένη Σαράφη απέδωσαν με αισθαντικότητα αποσπάσματα από τα βιβλία «Ματωμένα χώματα» της Διδώς Σωτηρίου και «Αιολική γη» του Ηλία Βενέζη.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας επέτυχε, με το λόγο του, να μεταποιήσει την ελεγεία της Καταστροφής και της απώλειας της Ιωνίας σε παιάνα για την αιμοδότηση του Ελληνισμού από τους Μικρασιάτες πρόσφυγες.

Στην Ορχήστρα ήταν οι Μουσικοί :

1. Γιαχούδη Πελαγία, ούτι
2. Ζαχαρίου Μανώλης, μπουζούκι- λαούτο- σάζι
3. Κεναμέα Χριστίνα, ακορντεόν
4. Λαγκίζος Σάββας, πιάνο
5. Παλληκάρη Δέσποινα, κανονάκι
6. Τερζής Φώτης, κλαρινέτο
7. Πούπαλος Σταμάτης, βιολί
8 Φουντουκίδης Νίκος, ντραμς
9. Και « Τα 10 μπουζούκια της Δόμνας»

Σολίστ της Χορωδίας: οι κυρίες Μαρία Καρανδρέα και Ηλιοστάλακτη Τσαλαμπούνη

Διεύθυνση Χορωδίας: η κυρία Μαρία Χαραλαμπίδου

Κατά κοινή ομολογία, ήταν μια επιτυχημένη διοργάνωση της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως με το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης που κατάφερε να ταξιδέψει νοσταλγικά τους ακροατές στα ιωνικά παράλια και να προκαλέσει ρίγη συγκινήσεως.

Συγχρόνως, η χθεσινή εκδήλωση υπήρξε προάγγελος μιας αγαστής συνεργασίας που έπεται.

Η Διεύθυνση του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου πρόσφερε σε όλα τα μέλη της Χορωδίας και της Ορχήστρας ως αναμνηστικό μία όμορφη κούπα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.