Ι.Μ. ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, παραβρέθηκε στους Εορτασμούς της Άλωσης του Φρουρίου του Παλαμηδίου και της απελευθέρωσης της πόλης του Ναυπλίου από τους Τούρκους, σήμερα, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 .
Οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την παραλαβή από το Δημαρχείο της πόλης και μεταφορά στο Φρούριο της Προσωπογραφίας του πορθητή Στάικου Σταϊκόπουλου από Τιμητικό Άγημα , με τη συμμετοχή του Συλλόγου «Αρματωμένοι Μωραΐτες- Στάικος Σταϊκόπουλος » και της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Ακολούθησε δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα (εντός του φρουρίου του Παλαμηδίου ) .Κατόπιν πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων (στον Ανδριάντα του Πορθητή Στάικου Σταϊκόπουλου .

Οι εορτασμοί έκλεισαν με παραδοσιακούς χορούς από χορευτικούς συλλόγους της πόλης στην πλατεία Καποδίστρια . Στις 29 Νοεμβρίου του 1822, παραμονή της γιορτής του Αγίου Ανδρέα, ο Στάικος Σταϊκόπουλος και ο Δημήτρης Μοσχονησιώτης με 350 άντρες απελευθέρωσαν το Παλαμήδι και την επόμενη μέρα έγινε δοξολογία στον Άγιο Ανδρέα Παλαμηδίου.

Τον Μητροπολίτη εκπροσώπησε ο γενικός αρχιερατικός της Μητροπόλεως Αργολίδος, π. Πέτρος Αθανασόπουλος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.