Μετά από τις τετραήμερες τιμητικές εκδηλώσεις στην Πάτρα για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, επί τη ευκαιρία των λαμπρών εορτασμών για τα 200 χρόνια, από την Επανάσταση του 1821, επέστρεψαν τα Οστά του θρυλικού και μεγάλου, Εθνεγέρτου Ιεράρχου, στην γενέτειρά του Δημητσάνα όπου φιοτίμως αναπαύονται.

Το πρωί της Δευτέρας 14ης Ιουνίου ε.ε, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, όπου και πάλι ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος για το μήνυμα το οποίο εκπέμπει η μεγάλη προσωπικότης του Παλαιών Πατρών Γερμανού στους Νεοέλληνες.

Επηκολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και εν συνεχεία μέσα σε κλίμα συγκινήσεως και ενθουσιασμού, ετοποθετήθησαν τα Οστά, σε ειδικό στρατιωτικό όχημα και τη συνοδεία της Στρατονομίας και της Αστυνομίας μετεφέρθησαν στην ιστορική Δημητσάνα.

Τα Οστά του αοιδίμου και ηρωικού Δεσπότη Γερμανού, συνόδευσε μέχρι την γενέτειρά του τιμητικά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Στην πλατεία της Αγίας Κυριακής Δημητσάνης, υπεδέχθησαν τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Ιάκωβος Κανάκης μετά του Ιερού Κλήρου, ο Δήμαρχος κ. Ευστάθιος Κούλης, Αντιδήμαρχοι, η Πρόεδρος της Τ. Κ. Δημητσάνης, ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Δημητσανιτών, η Υπεύθυνη της ιστορικής Βιβλιοθήκης Δημητσάνης, ο Διοικητής ΔΙΚΕ, Υποστράτηγος κ. Λεωνίδας Γιοβάννης και πολλοί συντοπίτες του Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Η λάρνακα με τα Οστά του Παλαιών Πατρών Γερμανού ετοποθετήθη κατ’ αρχάς, μπροστά από τον ανδριάντα του Δημητσανίτου Εθνοιερομάρτυρος Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε΄, όπου ανεπέμφθη δέησις και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Μετά την αντιφώνηση του Πρωτοσυγκέλλου π. Ιακώβου Κανάκη, εκ προσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίου, τα παιδιά του χορευτικού της Δημητσάνης παρουσίασαν πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και εν συνεχεία μετεφέρθη εν πομπή η λάρνακα με τα Οστά στην ιστορική Βιβλιοθήκη, όπου ετοποθετήθη στην μόνιμη θέση της.

Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στην ιστορική Βιβλιοθήκη της Δημητσάνης, προσωπογραφία του Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Ο Μητροπολίτης Πατρών και οι άλλοι επίσημοι, εξεναγήθησαν στους ιστορικούς χώρους της Δημητσάνης και στο καταπληκτικό Μουσείο Υδροκίνησης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.