Και εκτός συνόρων της Ελλάδας υπάρχει πρόβλημα αυτές τις ώρες με την πλατφόρμα Webex της εταιρείας Cisco δια μέσου της οποίας γίνεται η τηλεκπαίδευση, είπε πριν από λίγο στην τηλεόραση της ΕΡΤ η υφυπουργός Παιδείας κ.Σοφία Ζαχαράκη.

“Γίνεται επικοινωνια με εταιρεία επειδή είναι κεντρικό το πρόβλημα που προέκυψε, συμβαίνει και εκτός ελληνικών συνόρων, και γίνονται προσπάθειες για την αποκατάστασή του. ‘Ομως λειτουργεί κανονικά το myschool και οι πλατφόρμες του. Επίσης σήμερα δεν θα καταμετρηθούν οι απουσίες”

Η υφυπουργός τόνισε ότι εξαιτίας του προβλήματος, το οποίο όπως είπε δεν αφορά το σύστημα myschool που δουλεύει κανονικά, σήμερα δεν θα καταχωριστούν απουσίες στους μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Οπως ανέφερε η υφυπουργός, αυτή την ώρα “γίνεται επικοινωνια με εταιρεία επειδή είναι κεντρικό το πρόβλημα που προέκυψε, συμβαίνει και εκτός ελληνικών συνόρων, και γίνονται προσπάθειες για την αποκατάστασή του. ‘Ομως λειτουργεί κανονικά το σχολικό δίκτυο myschool και οι πλατφόρμες του. Επίσης σήμερα δεν θα καταμετρηθούν οι απουσίες για τα παιδια που δε μπόρεσαν να συνδεθούν”

Στις 8:00 ξεκινά τηλεκπαίδευση το Λύκειο, στις 8:30 το Γυμνάσιο

Ερωτηθείσα αν το υπουργείο είναι όντως έτοιμο για τα τηλεμαθήματα κι αν σκοπεύει να δημιουργήσει δύο βάρδιες (πρωί -απόγευμα) ώστε να εξυπηρετηθεί η κατάσταση, η κ.Ζαχαράκη είπε ότι “την προηγούμενη περίοδο που υπήρχε η προαιρετικότητα στην τηλεκπαίδευση, η πλατφόρμα παρά τον όγκο που είχε, λειτούργησε κανονικά και ενισχύθηκε με υπολογιστικούς πόρους. Τώρα την πρώτη μέρα δημιουργήθηκε αυτό το ζήτημα, που είναι πρόβλημα της εταιρείας.

Εμείς για να διευκολύνουμε την κατάσταση “σπάσαμε” το πρόγραμμα ώστε το Λύκειο να ξεκινάει 8 και Γυμνάσιο στις 8.30, άρα είναι ακόμα πιο δύσκολο να σπάσει το πρόγραμμα σε δύο βαρδιες.”

Επειδή υπαρχουν και οι γονείς με την τηλεργασία υπάρχει το πρόβλημα, αλλά είναι πρόβλημα της εταιρείας, συμπλήρωσε τονίζοντας ότι η παροχή αυτή είναι δωρεάν για όλους

70.000 τάμπλετ στα σχολεία
Ερωτηθείσα τι γινεται για όσους μαθητές δεν έχουν υπολογιστές, η υφυπουργός είπε ότι ο μαθητής μπορεί να παρακολουθήσει τηλεκπαίδευση με κινητό, με ταμπλετ, με σταθερό, λαπτοπ, και τηλέφωνο. “Δεν είναι ιδανικο αυτό αλλά λύνει προβλήματα σε περιοχές με πρόβλημα σύνδεσης και είναι σίγουρο οτι οι εκπαιδευτικοι θα ενισχύσουν τα παιδιά και με υλικό ώστε να ενισχυθεί η μαθησιακή διαδικασία αυτες τις 3 εβδομάδες. Ως τώρα πανω απο 70.000 ταμπλετ εχουν σταλεί στα σχολεία και κάθε σχολεία με συγκεκριμένα κριτήρια μπορεί να τα δίνει στα παιδιά και να επιστραφούν μετά.

Για τις τηλε-εκλογές και την πλάτη που γύρισε το 90% των εκπαιδευτικών στην κ.Κεραμέως, η .Ζαχαράκη είπε ότι …έγινε ένα σημαντικό βήμα: “Αντιλαμβάνομαι ότι υπήρχαν αντιρρήσεις, αλλα οφειλε το υπουργείο να δώσει επιλογές που μας πήγαν ενα βημα παραπέρα και η φόρμα Ζευς είναι αξιοπιστο εργαλείο”, είπε.

Τέλος, για τους εκπαιδευτικους που δουλεύουν σε περισσότερα σχολεία είπε ότι ” δώσαμε την ευκολία στο διευθυντή να αναμορφώσει το ωράριο ώστε να μη χάνονται μαθηματα και να προσαρμόσουν κατάλληλα οι εκπαιδευτικοί τις υποχρεώσεις τους”

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.