Η δαπάνη προϋπολογισμού 16.500.000 ευρώ θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, εκπαίδευση και διά βίου μάθηση 2014-2020» και το ελληνικό Δημόσιο.

Ανοικτό παραμένει, επίσης, το πρόγραμμα «Απασχόλησης ανέργων 18-29 ετών» με 8.000 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών, το πρόγραμμα «Απασχόλησης πτυχιούχων ανέργων» έως 39 ετών με 5.200 νέες θέσεις εργασίας σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης, διάρκειας 15 μηνών, καθώς και το πρόγραμμα «Απασχόλησης πτυχιούχων ανέργων» 22-29 ετών με 3.500 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 10 μηνών.

Εντός των επόμενων ημερών θα κλειδώσει και η επέκταση για 2 μήνες (400 συν 400 ευρώ) όλων των επιδομάτων που λήγουν εντός Ιανουαρίου. Το νέο μέτρο εκτιμάται ότι αφορά πάνω από 30.000 δικαιούχους-ανέργους, των οποίων η 12μηνη επιδότηση έληγε κανονικά έως 31/12. Εφόσον αποφασιστεί, οι άνεργοι θα λάβουν επίδομα για δύο επιπλέον μήνες.

Αυτό άλλωστε συμβαίνει από την αρχή της πανδημίας και αφορά τόσο τους τακτικούς όσο και τους μακροχρόνια επιδοτούμενους ανέργους, όπως και τους αυτοαπασχολούμενους-επαγγελματίες που λαμβάνουν επιδότηση ανεργίας.

Ηδη, εντός του Ιανουαρίου πληρώνεται ο πρώτος επιπλέον μήνας σε ανέργους των οποίων το δικαίωμα επιδότησης έληξε τον Δεκέμβριο. Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 400 ευρώ.

Επίσης, καταβάλλεται και ο δεύτερος μήνας επιδότησης (επιπλέον 400 ευρώ) σε ανέργους το δικαίωμα επιδότησης των οποίων έληξε τον Νοέμβριο. Να σημειωθεί ότι οι παρατάσεις πληρώνονται κάθε Παρασκευή. Ετσι, για παράδειγμα κάποιος άνεργος του οποίου η 12μηνη επιδότηση έληξε στις 15/11, θα λάβει τα 400 ευρώ, αύριο, Παρασκευή 15/1.

Για δύο επιπλέον μήνες αναμένεται να επεκταθούν όλα τα επιδόματα ανεργίας που λήγουν εντός του Ιανουαρίου. Το μέτρο βρίσκεται στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου μαζί με τις επεκτάσεις των αναστολών συμβάσεων αλλά και του προγράμματος «Συν-Εργασία» που ήδη, με νόμο, επεκτάθηκε έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.