Παρά το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης Μόρφου δεσμεύτηκε ενώπιον της Ιεράς Συνόδου να μην τοποθετείται δημόσια για τα θέματα της πανδημίας του κορωνοϊού, εντούτοις δεν φαίνεται να τήρησε την υπόσχεση του, αφού και πάλι ενώπιον ομήγυρης περιέγραψε ένα περιστατικό που του εκμυστηρεύτηκε γυναίκα η οποία ασθένησε με κορωνοϊό.

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, στο πλαίσιο της ακολουθίας της ρασοευχής του Μοναχού Ευμένιου, περιέγραψε ένα περιστατικό όπως του το εκμυστηρεύτηκε μια γυναίκα όταν παρέστη στον γάμο του γιού του ιατρού Ελπιδοφόρου Σωτηριάδη.

«Προχτές ήμουν στο γάμο του γιου του εξαίρετου γιατρού Ελπιδοφόρου και στο τέλος, όπως είναι η μοίρα μου τελευταίως, με έβαλαν σε μια καρέκλα και έκατσα και περνούσε ο κόσμος όλος και έπαιρνε ευχή. Τους είπα ότι έγινα λαϊκό προσκύνημα. Έρχεται μια ωραία κοπέλα μοντέρνα, καλοντυμένη και μου λέει πανιερώτατε, ήμουν και εγώ ασθενής σαν εσένα όχι με κορωνοϊούδιν αλλά με κορωνοϊάρα.

“Κινδύνεψα να πεθάνω” λέει “και ξέρεις ποιος με έκανε καλά;” Εγώ ο εξυπνάκιας νόμισα ότι για να είναι στο γάμο του γιου του Ελπιδοφόρου. Της λέω Ελπιδοφόρος, μου λέει όχι ο γέροντας στου ο Ευμένιος. Μου παρουσιάστηκε και μου είπε κόρη μου μην ανησυχείς. Θα αναλάβω εγώ και θα γίνεις καλά. Με έστειλε ο Άγιος Νικηφόρος. Τέτοια έχουμε πολλά εν εσχάτες ημέρες» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Μητροπολίτης .

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.