Μετά από μια διετή παύση των εκδηλώσεων εξαιτίας της υγειονομικής κρίση, επανέρχεται η «Ελληνική Ημέρα» στο Βανκούβερ, η οποία ορίζεται για τις 26 Ιουνίου.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Η «Ελληνική Ημέρα» αποτελεί μια μεγάλη γιορτή που περιλαμβάνει ελληνικό φαγητό και εκδηλώσεις ανάδειξης του ελληνικού πολιτισμού. Διαρκεί μία μέρα και προσελκύει πάνω από 100.000 άτομα κάθε χρόνο. Η «Ελληνική Ημέρα» αποτελεί την κορύφωση των εκδηλώσεων στο πλαίσιο ενός φεστιβάλ για την ελληνική κληρονομιά που διαρκεί ένα μήνα.

Το Ελληνοκαναδικό Συνέδριο της BC αναλαμβάνει τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης εορτής για τις ανάγκες της οποίας θα κλείσει τους δρόμους σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.
Έτσι τοπικοί έμποροι και καταστηματάρχες θα έχουν τη δυνατότητα να αναδείξουν τα προϊόντα τους, όπως σουβλάκι, λουκουμάδες, σπανακόπιτα, τυριά, κ.α.

Οι διοργανωτές αναμένουν τις αιτήσεις συμμετοχής, ενώ δεν θα παραλείπει και η ζωντανή μουσική.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί ο πλούτος του ελληνικού πολιτισμού, ο οποίος περιλαμβάνει 2.500 χρόνια ιστορίας, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 100 έτη κοινωνικών και πολιτιστικών συνεισφορών στην πόλη του Βανκούβερ.

ope

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.