Η Επανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα 26 Σεπτεμβρίου 1964.

Τμήμα του Ιερού Λειψάνου του, θα μεταφέρει ο Αρχιμ. Αθανάσιος Μισσός και θα βρίσκεται την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 εν ώρα της Θ. Λειτουργίας προς προσκύνηση στον Ιερό Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Τρύφωνος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Παράρτημα Α.Μ.Ε.Α. Δομής Ενηλίκων, Κολύμπια Ρόδου.
Ήταν στις 26 Σεπτεμβρίου του 1964 , τότε που ο Πάπας Ρώμης Παύλος ΣΤ΄, παρέδωσε στον Μητροπολίτη Πατρών Κωνσταντίνο την Κάρα του Αγίου Ανδρέα, η οποία φυλασσόταν στον Ναό του Α. Πέτρου της Ρώμης, από το 1460 μ.Χ.
Ένας απλός ψαράς ήταν ο Απόστολος Ανδρέας. Γιος του Ιωνά, από τη Βησθαϊδά της Γαλιλαίας, που με τον αδερφό του τον Πέτρο ξανοίγονταν με τη βάρκα τους κάθε μέρα στη λίμνη της Γαλιλαίας κι έριχναν τα δίχτυα τους για να ψαρέψουν και να ζήσουν τις οικογένειές τους.
Εκεί τους είδε ο Χριστός, όταν ξεκινούσε τη μεγαλειώδη και ανεπανάληπτη πορεία Του προς τους ανθρώπους κι αυτοί ήταν οι πρώτοι που άκουσαν το θείο κάλεσμα: «δεύτε οπίσω μου ελθείν και ποιήσω υμάς αλιείς ανθρώπων» (Ματθ. δ΄19) .
Ο Απόστολος Ανδρέας ήταν ο πρώτος που Τον ακολούθησε κι έλαβε, γι’ αυτό, το τιμητικό κι ένδοξο προσωνύμιο: «Πρωτόκλητος».
Έτσι από άσημος ψαράς, ο Ανδρέας, έγινε «αλιεύς ανθρώπων».
Για τρία ολόκληρα χρόνια ο Ανδρέας ακολούθησε βήμα – βήμα τον γλυκύ Ιησού, παντού όπου κι αν πήγαινε.
Άκουσε τα Κηρύγματα και το Σωτήριο Μήνυμά Του, είδε τα πολλά και μεγάλα θαύματα, παρέλαβε (με τους άλλους Αποστόλους) το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Μυστικό Δείπνο, έζησε τον τρόμο και την αγωνία εκεί στο σκοτάδι του Κήπου της Γεσθημανής, ήταν μαζί με άλλους στην πλατεία κάτω από το Πραιτώριο , μπροστά στον καταματωμένο Ιησού, όταν ο όχλος φώναζε: «άρον άρον σταύρωσον αυτόν …» , ακολούθησε τα ματωμένα Του βήματα στα λιθόστρωτα της Ιερουσαλήμ και με συντετριμμένη την καρδιά άκουσε το «Τετέλεσται» πάνω στον φρικτό Γολγοθά.
Έζησε, όμως, ο Ανδρέας και την υπέρτατη και κοσμοσωτήρια χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου κι έλαβε το Άγιο Πνεύμα κατά την ημέρα της Πεντηκοστής, μαζί και την εντολή :
«Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα Έθνη …» .

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.