Απόσπαμα από τη συνέντευξη στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE και τον Νίκο Τσαντίρη. Γερόντισσα, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε και νιώθουμε ότι υπάρχει ένας κατατρεγμός για την Εκκλησία μας.

Η εκκλησία και η Πίστη μας απο την εποχή που ο Χριστός δίδαξε, απο εκείνα τα χρόνια δέχεται πιέσεις και διωγμούς.

Στα χρόνια που πέρασαν οι διωγμοί αυτοί άλλαξαν μορφή, δεν θέλουν να δημιουργήσουν Μάρτυρες αλλά να απαξιώσουν την Εκκλησία μας στα μάτια και στην συνείδηση του κόσμου.

Όσο όμως κατατρέχουν την Εκκλησία και την Πίστη μας τόσο αυτη ενδυναμώνει. Λένε για την τεράστια περιουσία της Εκκλησίας. Που την είδανε? Η εκκλησία ότι είχε, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο μέρος της το παραχώρησε στο Κράτος μας. Αυτό τι έκανε, πώς αξιοποίησε αυτη την μεγάλη περιουσία?

Σε ποιά χέρια σήμερα βρίσκεται? Κανείς δεν ξέρει και μιλάνε για την περιουσία..δεν γνωρίζουν.

Γερόντισσα η Εκκλησία τα τελευταία ειδικά χρόνια κάνει σπουδαίο κοινωνικό έργο.

Μέχρι και οι πολιτικοί το αναγνώρισαν, αυτοί που την κατατρέχουν, ότι κάνει μεγάλο και σημαντικό έργο σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.

Τα συσσίτια, τα κοινωνικά φαρμακεία, τα ιατρεία τα παντοπωλεία πόσους ανθρώπους αδύναμους οικονομικά αυτά τα χρόνια έχουν βοηθήσει, πάρα πολλούς, χιλιάδες.

Κανένας Παπάς δεν βγαίνει στον άμβωνα να πεί για την ενορία του κάνω αυτό κάνω εκείνο κτλπ. Δεν έχει νόημα να λέει και να διαφημίζει η Εκκλησία τι κάνει.

Όμως κάνει πολλά και αυτά τα πολλά ξέρετε πάλι από την συμβολή και την βοήθεια του Κόσμου προέρχεται. Από εκεί, από τα κεράκια και τις δωρεές του απλού κόσμου η Εκκλησία έχει την δύναμη να κάνει αυτό το κοινωνικό της έργο.

Τσαντίρης Νίκος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.