Στα 4.200 άτομα εισηγείται ότι θα είναι ο αριθμός των πιστών στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του Πανάγιου Τάφου για την Τελετή του Αγίου Φωτός, σύμφωνα με γνωμάτευση των αρχιτεκτόνων προς την Τουριστική Αστυνομία.

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αναρτά προς γνώση των προσκυνητών την γνωμάτευση του Αρχιτέκτονος του Ναού της Αναστάσεως κ. Θεοδοσίου Μητροπούλου
και του Αρχιτέκτονος της Αδελφότητος των Φραγκισκανών κ. Nagib Naser για τον αριθμό των προσκυνητών, οι οποίοι είναι δυνατόν να εισέλθουν στον Ναό της Αναστάσεως, διαρκούσης της Τελετής του Αγίου Φωτός.

Επίσκεψη της Ισραηλινής Αστυνομίας στην έδρα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων
Την έδρα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων επισκέφθηκε την Τετάρτη η Ισραηλινή Αστυνομία προκειμένου να συζητήσει με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο τα θέματα τα οποία αφορούν τις ιερές ακολουθίες και τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

Εδώ και αρκετούς μήνες το Ισραήλ βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με την Παλαιστίνη με την αιματοχυσία να μην λαμβάνει τέλος. Παράλληλα η πρόσφατη επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ έχει ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ανασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Τα γεγονότα αυτά επισκιάζουν σαφώς το εορτασμό του Πάσχα στην Αγία Γη. Οι Αγιοταφίτες που ζουν χρόνια στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στις περιφεριακές Ιερές Μονές είναι μαθημένοι στον κίνδυνο των επιθέσεων αλλά γνωρίζουν καλά ότι αυτή η αστάθεια στην περιοχή θα κρατήσει τους πιστούς για αρκετό διάστημα μακριά από τα Πανάγια Προσκυνήματα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.