Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 6 Σεπτεμβρίου

Εορτολόγιο – Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 6 Σεπτεμβρίου: Βίβος, Βιβή, Ευδόξιος, Ευδόξης, Δόξης

Γεγονότα στις 6 Σεπτεμβρίου

Σαν σήμερα 6 Σεπτεμβρίου: 1492 Ο Χριστόφορος Κολόμβος σαλπάρει από τη Λα Γκομέρα των Καναρίων Νήσων, το τελευταίο λιμάνι που έπιασε πριν διασχίσει για πρώτη φορά τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Σαν σήμερα 6 Σεπτεμβρίου: 1847 Μετά από δυο χρόνια παραμονής του στη Λίμνη Γουόλτεν Ποντ της Μασαχουσέτης εκεί όπου έγραψε το βιβλίο Walden για το οποίο και έγινε γνωστός ο Αμερικανός συγγραφέας και φιλόσοφος Χένρι Ντέιβιντ Θόρο επιστρέφει στην πόλη Κόνκορντ της Μασαχουσέτης.

Σαν σήμερα 6 Σεπτεμβρίου: 1910 Ο Ελευθέριος Βενιζέλος μιλάει για πρώτη φορά στον ελληνικό λαό, σε συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος.

Σαν σήμερα 6 Σεπτεμβρίου: 1930 Στρατιωτικό πραξικόπημα ανατρέπει και συλλαμβάνει τον Πρόεδρο της Αργεντινής Ιπολίτο Ιριγκογιέν. Τη θέση του καταλαμβάνει ο στρατηγός Ουριμπούρου, ο οποίος είναι και ο ηγέτης της ομάδας των πραξικοπηματιών.

Σαν σήμερα 6 Σεπτεμβρίου: 1941 Η γερμανική μυστική αστυνομία εκδίδει διαταγή, σύμφωνα με την οποία οι Εβραίοι θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά το άστρο του Δαβίδ.

Σαν σήμερα 6 Σεπτεμβρίου: 1960 Η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα αποτελεί κύριο θέμα της συνόδου του μόνιμου Συμβουλίου της Ε.Ο.Κ., η οποία αρχίζει τις εργασίες της στις Βρυξέλλες.

Σαν σήμερα 6 Σεπτεμβρίου: 1991 Η Σοβιετική Ένωση αναγνωρίζει ως ανεξάρτητες τις βαλτικές δημοκρατίες της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας.

Σαν σήμερα 6 Σεπτεμβρίου: 1994 Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Άλμπερτ Ρέινολντς ξεκινά τις πρώτες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησής του με τον Τζέρι Άνταμς, επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας του IRA, Σιν Φέιν.

Γεννήσεις στις 6 Σεπτεμβρίου

Σαν σήμερα 6 Σεπτεμβρίου: 1766 Τζων Ντάλτον, Άγγλος χημικός και φυσικός

Σαν σήμερα 6 Σεπτεμβρίου: 1860 Λορέντζος Μαβίλης, Έλληνας ποιητής

Σαν σήμερα 6 Σεπτεμβρίου: 1860 Λορέντζος Μαβίλης, Έλληνας ποιητής

Σαν σήμερα 6 Σεπτεμβρίου: 1957 Ζοζέ Σόκρατες, Πορτογάλος πολιτικός

Θάνατοι στις 6 Σεπτεμβρίου

Σαν σήμερα 6 Σεπτεμβρίου: 1907 Συλί Προυντόμ, Γάλλος συγγραφέας

Σαν σήμερα 6 Σεπτεμβρίου: 1956 Μάικλ Βέντρις, Άγγλος αρχιτέκτονας

Σαν σήμερα 6 Σεπτεμβρίου: 1998 Ακίρα Κουροσάβα, Ιάπωνας σκηνοθέτης

Σαν σήμερα 6 Σεπτεμβρίου: 2002 Ίλυα Λιβυκού, Ελληνίδα ηθοποιός

Σαν σήμερα 6 Σεπτεμβρίου: 2007 Λουτσιάνο Παβαρόττι, Ιταλός τενόρος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.