Εορτολόγιο-Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 28 Αυγούστου: Εζεκίας. Βασιλιάς του κράτους του Ιούδα, που επονομάζεται δίκαιος από τη χριστιανική εκκλησία, επειδή καταπολέμησε την ειδωλολατρία. Η μνήμη του τιμάται στις 28 Αυγούστου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Εζεκίας.

Εορτολόγιο-Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 28 Αυγούστου: Δάμων, Δάμωνας

Ο Εζεκίας γεννήθηκε το 739 π.Χ. και ήταν γιος του αποστάτη βασιλιά του Ιούδα Αχάζ, που υποστήριζε με μεγάλη θέρμη τα είδωλα. Ο Εζεκίας, όμως, ακολούθησε εντελώς διαφορετικό δρόμο από τον πατέρα του. Καταπολέμησε την ειδωλολατρία, έδωσε στη γιορτή του Ιουδαϊκού Πάσχα περισσότερη μεγαλοπρέπεια και υποστήριξε με το προσωπικό του παράδειγμα, αλλά και το βασιλικό του κύρος, τον αληθινό Θεό.

Αλλά και ο Θεός τον υποστήριξε ανάλογα. Ο Εζεκίας, λοιπόν, όχι μόνο κατόρθωσε να νικήσει τους Φιλισταίους, αλλά ξέφυγε και από τον ζυγό των Ασσυρίων, κατατροπώνοντας τον Βασιλιά τους, Σεναχερείμ. Οι σύμβουλοι του Εζεκία ήταν οι προφήτες Ησαΐας και Μιχαίας. Ακόμα, υποστήριξε πολύ τη γεωργία και το εμπόριο, οχύρωσε την Ιερουσαλήμ και στόλισε τον ναό της πόλης. Σπουδαίο έργο του, το υδραγωγείο της Ιερουσαλήμ, που σώζεται μέχρι σήμερα.

Ο Εζεκίας πέθανε το 687 π.Χ. στην Ιερουσαλήμ και τάφηκε με μεγαλοπρέπεια στον τάφο των υιών του Δαυίδ. Υπήρξε ένας από τούς καλύτερους βασιλείς του Ιούδα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.