Εορτολόγιο- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Ιουλίου: Γεννήθηκε και μεγάλωσε περί το 1500 στη Βολισσό της βορειοδυτικής Χίου. Ο πατέρας της ήταν ειδωλολάτρης και η χριστιανή μητέρα της απεβίωσε σε μικρή ηλικία. Η Μαρκέλλα διακρίθηκε από νωρίς για τη βαθιά της πίστη και αγάπη στον Χριστό, την καλοσύνη και αγνότητά της, τη σεμνότητα και την ευγένεια της ψυχής της.

Εορτολόγιο– Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Ιουλίου: Μαγδαληνή, Μάγδα, Μαγδούλα, Μαγδαλένα, Μαγδαλένια, Μαγδαλή, Μαγδάλω, Μαριλένα, Μαριαλένα, ΜαρίαΕλένη, Μαρκέλλα, Μαρκέλα, Μαρκελλή, Μαρκελή, Μενέλαος

Κάποτε ο ειδωλολάτρης και σκληρόκαρδος πατέρας της άρχισε να την επιθυμεί ερωτικά. Όταν η Μαρκέλλα διαπίστωσε τον αναίσχυντο χαρακτήρα του πατέρα της, εγκατέλειψε το πατρικό σπίτι και αναζήτησε καταφύγιο στα βουνά της περιοχής. Μανιωδώς εκείνος ξεκίνησε να την αναζητά.

Στην προσπάθεια να προστατευθεί και να σώσει την τιμιότητά της, μία μεγάλη βάτος αποτέλεσε το ασφαλές καταφύγιο της αγίας.

Ένας βοσκός όμως την αντιλήφθηκε και υπέδειξε στον πατέρα της την τοποθεσία του καταφυγίου της. Βάζοντας φωτιά στη βάτο ο παράφρων γονιός θέλησε να αναγκάσει την κόρη του να βγει, ωστόσο αυτή κατόρθωσε να βρει διέξοδο. Τρέχοντας πάνω σε πέτρες και βράχια κατόρθωσε να ξεφύγει τόσο, όσο να αναγκάσει τον πατέρα της τη σημαδέψει με το τόξο του. Ένα από τα βέλη χτύπησε την αγία, παρόλα αυτά συνέχισε να τρέχει.

Οι σωματικές της δυνάμεις άρχισαν όμως να την εγκαταλείπουν και κάποια στιγμή έπεσε κάτω ταλαιπωρημένη και πληγωμένη. Προσευχήθηκε λοιπόν ζητώντας από τον Κύριο να σχίσει τον βράχο όπου βρισκόταν και να την κρύψει μέσα.

Η παράκληση της αγίας έγινε πραγματικότητα και έτσι ο βράχος σχίστηκε και δέχτηκε το σώμα της ενάρετης Μαρκέλλας μέχρι το στήθος. Ο αλλόφρων πατέρας, φτάνοντας στον τόπο και βλέποντας το παράδοξο αυτό θαύμα, οργίστηκε ακόμη περισσότερο και αποκεφάλισε την κόρη το, πετώντας την κεφαλή της στη θάλασσα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.