Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το εορτολόγιο: Αγία Σοφία και οι τρεις θυγατέρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη. Ο Θεός τόσο πολύ αγαπά το δημιούργημά Του, ώστε στέλνει τον Μονογενή κι Αγαπημένο Του Υιό, να σταυρωθεί, να δώσει το Άχραντο Του Σώμα και Τίμιο Αίμα για τη σωτηρία του ανθρώπου.

Εορτολόγιο-Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Σεπτεμβρίου: Σοφιανός, Σοφούλης, Σοφία, Σόνια, Σοφιανή, Σόφη, Σοφίνα, Φιφή, Σοφούλα, Σοφίτσα, Σοφάκι, Πίστη, Πίστις, Ελπίδα, Ελπίς, Αγάπιος, Αγάπη, Σοφιάννα, Αγαθοκλής, Αγαθοκλέας, Αγαθόκλεος, Αγαθόκλεια, Ολιβιανός, Ολβιανός, Ολιβία, Ολίβια , Παντολέων, Παντολέοντας, Παντολεοντής, Παντολεοντία, Παντολεοντή, Πηλεύς, Πηλέας

Μια μητέρα αγαπά τόσο πολύ τα παιδιά της που δε διστάζει να ξεριζώσει την καρδιά της την ίδια, προκειμένου να τα δει φορώντας τ’ αμάραντα στέφανα του μαρτυρίου τους πραγματικά κι αιώνια ευτυχισμένα στην αγκαλιά του Πατέρα τους.

Τρία κορίτσια μένουν σταθερά στην ορθόδοξη πίστη, πού τους έχει μεταγγίσει ή μητέρα τους και στη βαθειά αγάπη, που νιώθουν για τον Θεό Πατέρα τους, ώστε με εσωτερική αγαλλίαση και καρτερία επιλέγουν φρικτά βασανιστήρια, αντί για βασιλική δόξα, μεγαλεία, τιμές κι αξιώματα.

Η μητέρα είναι η Αγία Σοφία που ζει στις αρχές του 2ου αιώνα σε μια μεγάλη πόλη της Ιταλίας. Γυναίκα αρχοντική, με καταγωγή από ένδοξο και λαμπρό γένος, ευσεβής, πλημμυρισμένη με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος, παντρεύεται ένα σεμνό σύζυγο κι αποκτούν τρεις θεόσδοτες κόρες.

Τα κορίτσια είναι οι Αγίες Πίστη, Ελπίδα κι Αγάπη.

Φρικτά μαρτύρια υπέμειναν οι τρεις κόρες μπροστά στα μάτια της μητέρας τους και τελικά αποκεφαλίστηκαν και παρέδωσαν το πνεύμα τους στον Ιησού Χρηστό.

Τρεις μέρες μετά τον ενταφιασμό των κοριτσιών πήγε στο μνήμα τους.

Έκλεισε τα μάτια της και παρέδωσε την ψυχή της στα χέρια του Θεού με τα παρακάτω λόγια:

«Αγαπημένα μου παιδιά, δεχτείτε τη μητέρα σας εκεί, όπου και σείς αναπαύεστε».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.