ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ: Όλοι οι Βίοι των Αγίων του Φεβρουαρίου σύμφωνα με τον Ορθόδοξο συναξαριστή σε βίντεο. Γιορτή σήμερα: Παρακολουθήστε κάθε ημέρα από το κανάλι μας στο YouTube, τουλάχιστον μία ανάρτηση με τον βίο του Αγίου που γιορτάζει σήμερα και την επόμενη ημέρα εορτής. Καλό μήνα Φλεβάρη να έχουμε με υγεία.

Αυτό το μήνα έχουμε τις μεγάλες εορτές της Ορθοδοξίας με τον Άγιο Τρύφωνα, την Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, τον Άγιο Συμεών τον θεοδόχο, τον Άγιο Ισίδωρο τον Πηλουσιώτη, τον Μέγα Φώτιο, τον Άγιο Παρθένιο, τον Άγιο Θεόδωρο τον Στρατηλάτη, τον Άγιο Χαράλαμπο, την Αγία Θεοδώρα τη βασίλισσα, τους Αγίου Ακύλα και Πρισκίλλα, τον Άγιο Θεόδωρο του Τύρωνος, την Αγία Φιλοθέη την Αθηναία, τον Άγιο Ευστάθιο της Αντιοχείας, την Αγία Φωτεινή την Ισαπόστολο και προς το τέλος του μηνός Φεβρουαρίου την Αγία Κυράννα και τον Όσιο Κασσιανό μεταξύ άλλων.

Δείτε στην λίστα όλα τα βίντεο των μεγάλων και τοπικών Αγίων της Ορθοδοξίας του μηνός Φεβρουαρίου.

ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ

Τα βίντεο ανεβαίνουν την προηγούμενη ημέρα της γιορτής. Για τον Φεβρουάριο μήνα θα μπορείτε να παρακολουθείτε την εορτή της ημέρας από την παρακάτω playlist όπου θα έχει μαζί ταξινομημένα ημερολογιακά όλους τους βίους των Αγίων του Φεβρουαρίου.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube για να λαμβάνετε πρώτοι όλες την ενημερώσεις για τους βίους Αγίων, το εορτολόγιο, απολυτίκια και μεγαλυνάρια Αγίων και εορτών, διηγήσεις, πνευματικά κείμενα, ζωντανές μεταδόσεις Ακολουθιών, Όρθρων, Θείων Λειτουργιών, Εσπερινών και Ιερών Αργυπνιών.

Φεβρουάριος – Βίοι Αγίων – Εορτολόγιο

Οι βίοι των Αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησιάς του μηνός Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον Ορθόδοξο συναξαριστή. Ανάλυση της εορτής σήμερα. Εορτολόγιο Φεβρουαρίου, από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιο Μισσό.

Εορτολόγιο – Αγιολόγιο

Το όνομα στη χριστιανική διδασκαλία: Τη σημασία του ανθρωπίνου ονόματος παρέλαβε και ο Χριστιανισμός, ο οποίος την ανέδειξε και την προήγαγε, καθώς την απεγκλώβησε από τα ασφυκτικά χωροχρονικά δεσμά του παρόντος κόσμου τοποθετώντας την στην εσχατολογική διάσταση.

Γιατί μελετάμε τους Βίους των Αγίων;

Οι βίοι των αγίων είναι «το εφαρμοσμένο Ευαγγέλιο», κατά τον Σέρβο σύγχρονο άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς. Μέσα από αυτούς ατενίζουμε τον αγώνα και την πάλη τους, τον πόθο και την αγάπη τους, τις ευλογίες και τη χάρη τους. Καταλαβαίνουμε ότι ο Λόγος του Θεού είναι εφικτός, όσο κι αν φαίνεται δύσκολη η εφαρμογή του.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε σε βίντεο γιατί μελετάμε τους Βίους των Αγίων;

Καλό μήνα και καλό νέο έτος να έχετε με υγεία!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.