Το εσπέρας της Τετάρτης, 30 Ιουνίου, προερχόμενος από την Κύθνο, μέσω Λαυρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ έπλευσε στην Κέα και άμα τη αφίξει του μετέβη στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων της εμβληματικής Βουρκαρίου, όπου ετελείτο ο Εόρτιος Εσπερινός υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κέας και των Εφημερίων της νήσου, παρισταμένων του Επάρχου Κέας κ. Ιωάννου Ευαγγέλου, της Δημάρχου Κέας κας Ειρήνης Βελισσαροπούλου, του Προέδρου και Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, της κας Αικατ. Μαρούλη, Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Βουρκαρίου, μερίμνη της οποίας και του Εφημερίου, Πρεσβ. Αθανασίου Παπαευθυμίου και με τη φιλάγιο χορηγία του Εθνικού Ευεργέτου κ. Αθανασίου Μαρτίνου ανεκαινίσθη ο Ναός, του Υποδιοικητή και Αξιωματικών του Αστυνομικού Τμήματος Κέας, και πολλών πιστών Κείων και παρεπιδημούντων παραθεριστών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, μετά την τέλεση της Αρτοκλασίας, απευθυνόμενος προς τους εκκλησιασθέντες, αναφέρθηκε στη σύνδεση σωματικής και ψυχικής υγείας και στη διδασκαλία της Εκκλησίας περί της προελεύσεως, σε πολλές περιπτώσεις, της σωματικής ασθενείας από την αμαρτία, τους προέτρεψε να προσευχηθούν για την αποκατάσταση της υγείας των ασθενών και τη στήριξη των ιατρών και των νοσηλευτὠν, οι οποίοι τον τελευταίο χρόνο υπερέβησαν εαυτούς στον αγώνα κατά της πανδημίας, τους κάλεσε να έχουν πίστη στο Θεό και εμπιστοσύνη στην επιστήμη, η οποία τόσο γρήγορα κατόρθωσε να ανακαλύψει το εμβόλιο κατά του φονικού ιού, και τους ευχήθηκε για το νέο μήνα Ιούλιο και το αρξάμενο θέρος.
Προ του πέρατος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Εφημέριο του Ναού, Πρεσβύτερο Αθανάσιο Παπαευθυμίου, αναγνωρίζων τους κόπους του για την ταυτόχρονη επιτέλεση των εκπαιδευτικών του καθηκόντων στην Αθήνα και των Λειτουργικών του στην Κέα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.