Ανταποκρινόμενος σε ευγενικές προσκλήσεις Συλλόγων και απλών πολιτών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, το απόγευμα της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου, παρέστη σε εκδηλώσεις και διένειμε απλόχερα και εγκάρδια τις Αρχιερατικές και Πατρικές του ευχές σε όλους.

Αρχικά ο Ποιμενάρχης μας παρέστη στην κοπή Αγιοβασιλόπιτας στο Κρεοπωλείο του κ. Ζήσιμου στη Λαμία.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά σε μια οικογενειακή επιχείρηση της τοπικής μας κοινωνίας και παράλληλα ευχαρίστησε την οικογένεια του κ. Ζήσιμου, για την συμπαράστασή τους στα Ιδρύματα της Μητροπόλεως.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος παρέστη στην εκδήλωση κοπής της αγιοβασιλόπιτας του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Βορειοελλαδιτών Φθιώτιδος «Ο Μέγας Αλέξανδρος», η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Σαμαράς».

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, λόγω της καταγωγής του από την Βόρειο Ελλάδα ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Συλλόγου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και άπαντα τα μέλη του Συλλόγου για την τιμητική πρόσκληση κάνοντας και μία αναδρομή σε όλα τα μέρη της Βορείου Ελλάδος με τα οποία συνδέεται και αναφέρθηκε στην Ενότητα του Ελληνισμού, όχι μόνο μεταξύ της Στερεάς και της Βορείου Ελλάδος, αλλά στην Ενότητα του όλου Ελληνισμού, η οποία και σφυρηλατείται όταν τηρούμε τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.

«Για να μπορέσει κανείς να σταθεί στον σύγχρονο κόσμο, είναι απαραίτητο να έχει έναν υγιή Πατριωτισμό. Όταν αγαπάς την Πατρίδα και τον τόπο σου, μπορείς να αγαπάς και να σέβεσαι και τις Πατρίδες των άλλων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα του Συλλόγου ΑΧΕΠΑ «Θερμοπύλες».

Εξέφρασε τις ευχές του για τη νέα αυτή συλλογικότητα που γεννιέται στην περιοχή μας, η οποία δρα με γνώμονα τον άνθρωπο και με ενδιαφέρον να βοηθήσει στις ανάγκες των ανθρώπων και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Ιατρό – Καρδιολόγο κ. Παναγιώτη Ιακωβή και τα μέλη του Συλλόγου, διότι από τις πρώτες δράσεις αγάπης και προσφοράς του Συλλόγου εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, μεταξύ των αποδεκτών, ήταν και το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητροπόλεως μας.

Ο κ. Ιακωβής ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την τιμητική παρουσία του στην εκδήλωση και με λόγια αγάπης εκφράστηκε προς το πρόσωπό Του, ευχαριστώντας Τον για την στήριξή, την συμπαράσταση και το ενδιαφέρον , τόσο του Ιδίου προσωπικά όσο και της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εις ένδειξιν αγάπης και σεβασμού, ο κ. Ιακωβής, επέδωκε στον Ποιμενάρχη μας την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Γοργοπόταμο, όπου αποδεχόμενος την πρόσκληση του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών ΑΣ Λαμίας, ευλόγησε σε μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση την αγιοβασιλόπιτα του Συλλόγου.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του που ευρέθη μεταξύ των ανθρώπων που συντελούν την αθλητική ιστορία της πόλεως και μάλιστα των πιο αγνών εποχών, τότε που το ποδόσφαιρο παιζόταν στις αλάνες και στα ξέφωτα της πόλεως και χωρίς την δίνη του επαγγελματισμού.

Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιωτάτος εξέφρασε την βεβαιότητα του, ότι επί των ημερών του, η ομάδα της Λαμίας θα κατακτήσει το Πρωτάθλημα, για το οποίο εύχεται και προσεύχεται.

Τέλος ο Ποιμενάρχης μας, προσεκάλεσε το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη του Συλλόγου, το προσεχές καλοκαίρι να επισκεφθούν τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως μας στο Καινούργιο Λοκρίδος και να ομιλήσουν στα παιδιά για το ποδόσφαιρο και γιατί όχι, να διοργανώσει ο Σύλλογος Βετεράνων ποδοσφαιριστών ΑΣ Λαμία, αγώνες προς ενίσχυση του έργου της τοπικής μας Εκκλησίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.