Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εορτάστηκε προσηκόντως η μνήμη των προστατών των Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων Αγίων Τριών Ιεραρχών στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης.

Το απόγευμα της 29ης Ιανουαρίου έλαβε χώρα εκδήλωση λόγου στον φιλόξενο χώρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Ομιλητής ήταν ο γνωστός θεολόγος, καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και Επισκέπτης Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ π. Νικόλαος Λουδοβίκος, ο οποίος ανέπτυξε με άριστη φιλοσοφική και θεολογική τεκμηρίωση καθώς και με ενάργεια το θέμα: “Ναρκισσισμός χωρίς ηδονή και σχέσεις χωρίς νόημα.

Δύο σημερινά προβλήματα και οι Τρείς Ιεράρχες”. Τον ομιλητή , που παρουσίασε ο Δ/ντης του Ιδρύματος κ. Ανδρέας Ματζάκος, καλισώρισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο οποίος έκλεισε και την εκδήλωση, ενώ τη συζήτηση που ακολούθησε τη διάλεξη συντόνισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Σωφρόνιος Γκουτζίνης. Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία καθώς και το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων Εκπαιδευτικών και Ευεργετών της Παιδείας, ενώ η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μερίμνησε για τον ευπρεπισμό του Κολλύβου καθώς και την Αρτοκλασία.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας με θέμα την κατά Θεόν και θύραθεν σοφία των Αγίων Τριών Ιεραρχών εξεφώνησε ο Δρ. Θεολογίας και Καθηγητής της Εκκλησιαστικής Σχολής Ξάνθης κ. Διονύσιος Τσεντικόπουλος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η Ιερά Μητρόπολις παρέθεσε δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης πρός τιμήν των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών που εκπροσώπων των σχολείων της περιοχής.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.