Με τον πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου τιμήθηκε η εορτή του προστάτη της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Πετρουπόλεως.

Παρέστη πλήθος ιερέων και λαού και ο βουλευτής Ιωάννης Λοβέρδος. Τους προσκυνητές υποδέχθηκε ο Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημος Αθανασίου, ηγούμενος της Ιεράς Μονής και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου.

Στην ομιλία του ο Σεβ. κ. Αθηναγόρας αναζήτησε το πνευματικό νόημα του προσκυνήματος στη Μονή του Αγίου: σύμφωνα με ένα τροπάριο του Εσπερινού, ο λόγος του προσκυνήματος είναι η Θεία Χάρις που εκπηγάζει από την παν-ιερότητα της εορτής του Αγίου.

Αγίασε ο Αγ. Παντελεήμων τον εν αυτώ ναόν του Αγίου Πνεύματος, αγάπησε τους ανθρώπους και χρησιμοποίησε την επιστήμη του για τη θεραπεία τους, καταστώντας το επάγγελμά του «ιερόν» και εκπέμποντας Αγιοτριαδικό φως, αφού είναι κι εκείνος παρηγορητής των ανθρώπων. Κάθε βαπτισμένος ορθόδοξος χριστιανός μπορεί να γίνει κατοικητήριον του Θεού, κι Εκείνος είναι πιο δυνατός από κάθε τι στον κόσμο αυτό.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.