Ι.Μ. ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Πανηγυρικά και με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε ο νέος Άγιος της Εκκλησίας μας και θεμελιωτής του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Παχιανών Χανίων, Όσιος Αμφιλόχιος Μακρής, την Κυριακή 18 και την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022.
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.

Την παραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκε λαμπρή Υποδοχή Ιερού του Λειψάνου του Αγίου Αμφιλοχίου, εκ της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, το οποίο κόμισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς Παν/τος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας και εν συνεχεία ο πανηγυρικός Εσπερινός.

Με την ευχή του Σεβασμιωτάτου το Θείο Λόγο και τις δύο ημέρες κήρυξε ο Παν/τος Αρχιμ. Αντίπας Νικηταράς, Προηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Πάτμου.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου όπου υπάρχει και το παρεκκλήσιο του Αγίου Αμφιλοχίου διακονεί ως ιερατικός προϊστάμενος ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης ο οποίος φέρει το όνομα του Αγίου και άγει και τα ονομαστήρια του, με συνεφημέριο τον π. Εμμανουήλ Μηλιάκη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.