Την Κυριακή 23 Ιουνίου το εσπέρας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιεράς Μονής Κουφής Πέτρας, το βόρειο κλίτος του οποίου είναι αφιερωμένο στο Γενέσιον του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στο θαυμαστό γεγονός της Γεννήσεως του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου εκ της γηραιάς μητρός του Ελισσάβετ και ύστερα από την αναγγελία του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στον πατέρα του, Προφήτη Ζαχαρία. Και δεν είναι τυχαίο που η Εκκλησία μας εορτάζει κατ᾽ εξαίρεσιν δύο γεννήσεις ανθρώπων, του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και της Παναγίας, διότι τα δύο αυτά πρόσωπα προανήγγειλαν την δυνατότητα της σωτηρίας ολοκλήρου του ανθρωπίνου γένους με την Γέννηση του Χριστού.

Το μήνυμα που μας δίδει η Εκκλησία με την Εορτή αυτή είναι ότι θα πρέπει να εμπιστευόμαστε τον Θεό για να μην αμφισβητούμε το Θέλημά Του διά του Ευαγγελίου Του. Είναι ανάγκη δε να μετανοούμε για να πορευόμαστε τον δρόμο του Θεού.
Ολοκληρώνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στην εορτάζουσα Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, Θεαγγέλη Μοναχή, ο Τίμιος Πρόδρομος να χαριτώνει την ίδια και την αδελφότητά της, να της δίδει υγεία και δύναμη να συνεχίζει τον πνευματικό αγώνα της.
Την Δευτέρα 24 Ιουνίου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον κοιμητηριακό Ιερό Ναό Γενεσίου του Αγίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στο Κουνάλι.


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)
Comments Rating 0 (0 reviews)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.