Με περισσή λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, όπως αρμόζει και στην σημερινή ημέρα, τιμήθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η εορτή της Συνάξεως του Αγίου Πνεύματος, την Δευτέρα της Πεντηκοστής.

Το εσπέρας της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, εις τον ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος της κωμοπόλεως του Δρυμού, όπου και ομίλησε προς τους παρισταμένους περί του τρίτου προσώπου της Αγίας Τριάδος, αναφερόμενος στην Σωτηρία του ανθρώπου μέσα από την ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας.

Ανήμερα χοροστάτησε στον Όρθρο, Λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο εις την πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων, το Καθολικό της οποίας τιμάται εις την Αγία Τριάδα.

Τον Σεβασμιώτατο κατά την διάρκεια των Ακολουθιών πλαισίωναν οι Καθηγούμενοι της Ι.Μ. Αγίου Βασιλείου και Πρωτοσύγκελος της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσολ. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Ευσέβιος Σπουργίτης, ο οποίος είναι και Κτίτωρ του Μοναστηριού, και της Ι.Μ. Αγίας Τριάδος Πανοσολ. Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Πουτούκης, καθώς επίσης Πατέρες και Διάκονοι της Μονής, ενώ τα αναλόγια της Μονής λάμπρυνε με την παρουσία της, ο Βυζαντινός Χορός της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, «ο Απόστολος Παύλος», υπό την άριστη διεύθυνση του Άρχοντα Υμνωδού της Αγίας και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, κ. Γεωργίου Φερεντίνου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος και στην καρποφορία Του για την ζωή του ανθρώπου, ενώ προ της Απολύσεως χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον διακονούντα στο Αναλόγιο του Μητροπολιτικού Ναού, από την πολύ μικρή του ηλικία, μαθητή της Β΄ Τάξεως του Λυκείου, ευλαβέστατο κ. Δημήτριο Πούλιο, εις τον οποίο και απεύθυνε πατρικούς λόγους αγάπης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε πέριξ της Ιεράς Μονής, η Ιερά Λιτάνευσις της Εικόνος της Αγίας Τριάδος και της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας του Καζάν, που αποτελεί ένα εκ των παλαιοτέρων αντιγράφων της και το οποίο φυλάσσεται στο σκευοφυλάκιο της Μονής, ενώ τέλος προσφέρθηκε προς όλους τους παρισταμένους Πιστούς, μοναστηριακό κέρασμα και παραδοσιακά γλυκίσματα της περιοχής.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.