Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ εορτάσθηκε πανηγυρικά η ιερά μνήμη του Αγίου Νικολάου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην πόλη της Τήνου καθώς και στον Ενοριακό Ναό του χωρίου Πύργος με την τέλεση αφ’ εσπέρας Πανηγυρικού Εσπερινού και την κυριώνυμο του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Στο χωρίον Πύργος κατά την τέλεση του Πολυιερατικού Πανηγυρικού Εσπερινού συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Έπαρχος Τήνου, ο Δήμαρχος Τήνου, τιμητικό άγημα του Λιμεναρχείου Τήνου με επικεφαλής τον Λιμενάρχη Τήνου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, ο Πρόεδρος της ΤΚ Πανόρμου, ο Πρόεδρος της ΤΚ Υστερνίων, ο Πρόεδρος της ΤΚ Καρδιανής, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, η νεοεκλεγείσα αρχηγός της ελάσσονος αντιπολιτεύσεως, νεοεκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, εκκλησιαστικοί επίτροποι και ευλαβείς Χριστιανοί από τις ενορίες της περιφέρειας Πανόρμου – Πύργου Τήνου.

Στην πόλη της Τήνου την κυριώνυμο μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ιερουργούντος και κηρύττοντος του Πανοσιολ. Ιεροκήρυκος μετά του Εφημερίου του Ναού και του Διακόνου, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου Νικολάου, προπορευομένων μαθητών και μαθητριών των Σχολείων της πόλεως Τήνου, της Φιλαρμονικής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, των εξαπτερύγων, των ιεροπαίδων, των ιεροψαλτών και των Ιερέων, του ιερού κουβουκλίου βασταζομένου υπό Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του Λιμεναρχείου Τήνου και συνοδευομένου μετά ενόπλου τιμητικού αγήματος με επικεφαλής τον Λιμενάρχη Τήνου, της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Επάρχου Τήνου, του Δημάρχου Τήνου, του Διοικητού του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, του Αναπληρωτή Προϊστάμενου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, του Αντιπροέδρου της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, μελών της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, νεοεκλεγέντων Δημοτικών Συμβούλων, των Διευθυντών και Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Προϊσταμένων Υπηρεσιών, των μελών του Σωματείου Λιμενεργατών, των λεμβούχων, των μελών του Ναυτικού Ομίλου Τήνου, εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων, εκκλησιαστικών συμβούλων, εν ενεργεία και συνταξιούχων καπεταναίων και ναυτικών και ευλαβών Χριστιανών, όπου στην πλατεία Παντανάσσης ανεπέμφθη δέησις.

Κατά τη διάρκεια της λιτανείας είχαν προσορμίσει τα πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ-609 και ΠΛΣ-219, τα επιβατηγά πλοία ANDROS QUEEN, ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π και BLUE STAR PAROS, ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ, αλιευτικά και σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Τήνου αποδίδοντας τιμές με συριγμούς και καύση καπνογόνων.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Δωροθέου Β’ και συνεχάρη τους Εφημερίους των εορταζόντων Ιερών Ναών, τα μέλη των εκκλησιαστικών συμβουλίων, τους ιεροψάλτες, τους διακονητές και τους ενορίτας αυτών καθώς και τον άγοντα τα ονοματήριά του π. Νικόλαο Μαραγκό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.