Πανηγυρικώς και χαρμοσύνως εορτάσθηκε ο Άγιος Ιεράρχης των Μυρέων στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ελληνικής Κοινότητας της Κινσάσα.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας ευτρέπισε κατάλληλα τον Ιερό Ναό στον οποίο το απόγευμα της 5ης Δεκεμβρίου τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντως του Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Θεοδοσίου,

Κατά τη διάρκεια του εσπερινού ευλογήθηκαν οι άρτοι της προσφερθείσας αρτοκλασίας ενώ λιτανεύθηκε στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας η ιερά εικών του Αγίου Νικολάου. Παρούσα στον Πανηγυρικό Εσπερινό η Εξοχότατη Πρέσβης της Ελλάδος στο Κονγκό κ. Καλλιόπη Ντούτη, το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας, καθώς και πιστοί, Έλληνες και Κογκολέζοι.

Το πρωί της 6ης Δεκεμβρίου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή πολλών κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος μετέφερε σε όλους τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β.

Επίσης ευχαρίστησε την Ελληνική Κοινότητα της Κινσάσα για την συμπαράσταση της στο Ιεραποστολικό έργο της Μητροπόλεως και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο της κ. Γεράσιμο Ντούνη, ο οποίος όχι μόνο με την ιδιότητά του ως πρόεδρος αλλά και ιδιωτικώς συνεισφέρει με πολλούς τρόπους στο έργο της Ιεραποστολικής Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσα.

Ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος ομίλησε τόσο στον εσπερινό όσο και στην Θεία Λειτουργία κατά την κυριώνυμο ημέρα ευχόμενος σε όλους χρόνια πολλά δια πρεσβειών του Αγίου Νικολάου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.