Η μνήμη του παιδομάρτυρα Αγίου Μάμαντος εορτάστηκε στη Μητροπολιτική περιφέρεια Λεμεσού, με επίκεντρο των εορτασμών τους κατά τόπους φερώνυμους ναούς του Αγίου.

Παραμονή της εορτής ο Πανερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Αγίου Μάμαντος στην ομώνυμη κοινότητα ενώ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος Τραχωνίου.

Την ημέρα της εορτής ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος Τραχωνίου.

Στο κήρυγμα του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο μαρτυρικό βίο και στο μυστικό της εν Θεώ επιτυχίας που είχε ο Άγιος Μάμας. Παράλληλα, επισήμανε ότι το Ευαγγέλιο μας φανερώνει το μυστικό που ανακάλυψαν οι άγιοι στη ζωή τους και τους έδωσε την δυνατότητα να έχουν την ομολογία και την παρρησία στην πίστη τους.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος στην ομώνυμη κοινότητα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.