Άγιος Ιούδας Θαδδαίος: Ο Άγιος Ιούδας ήταν ένας από τους 12 Απόστολους. Στο κατά Λουκᾶν Ευαγγέλιο(κεφ.ΣΤ΄,16) όπως και στις Πράξεις των Αποστόλων(κεφ.Α΄, 13) ονομάζεται Ιούδας Ιακώβου,δηλαδή αδελφός Ιακώβου του αδελφοθέου και στο κατά Ματθαῖον Ευαγγέλιο(κεφ.Ι΄,3) ονομάζεται Θαδδαίος και Λεββαίος. Ήταν αδελφός του Κυρίου, γιατί ήταν υιός του Μνήστορος Ιωσήφ.Βέβαια, δεν έχει καμιά σχέση με τον Ιούδα τον Ισκαριώτη.

Εορτή του Αγίου Ιούδα Θαδδαίου στις 19 Ιουνίου: ο βίος του Αγίου

Μετά την Ανάληψη του Ιησού κήρυξε το Ευαγγέλιο της σωτηρίας αρχικά στη Μεσοποταμία, στη συνέχεια στην Παρθία, την Αρμενία και τέλος στη Συρία και κυρίως στην Έδεσσα.

Έφθασε το κήρυγμά του έως τη Βυρηττό και τη Φοινίκη. Επειδή αυτοί που λάτρευαν τα είδωλα και τους ψεύτικους θεούς δεν μπορούσαν να γιατρευτούν από τις ανίατες ασθένειες κατέφευγαν στον Άγιο αυτόν Απόστολο, ο οποίος τους θεράπευε με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος.

Η θεραπεία του σώματος τους οδηγούσε στη θεραπεία της ψυχής, καθώς πολλοί ειδωλολάτρες καταλάβαιναν ποιος είναι ο Αληθινός Θεός και βαπτίζονταν Χριστιανοί.

Αμέτρητα είναι είναι τα θαύματα του Αγίου Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου του Θεαδέλφου κατά την επίγεια βιοτή του.

Χαρακτηριστικό παραμένει το θαύμα της ιάσεως του ηγεμόνα της Συρίας Αύγαρου, ο οποίος ασθένησε βαριά από λέπρα και θεραπεύθηκε πλήρως από τον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο.

Ο ηγεμόνας αναγνωρίζοντας την πίστη που δίδασκε ο Απόστολος Ιούδας στον Ιησού Χριστό, σαν αληθινός ηγέτης που ενδιαφέρεται για το καλό του λαού του, οδήγησε μεγάλο πλήθος εκ του λαού να βαπτιστεί στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Αφού περάτωσε το θείο έργο του ο Απόστολος Ιούδας, συνελήφθηκε στην πόλη Αραράτ από τους απίστους, οι οποίοι τον κρέμασαν και τον σκότωσαν τοξεύοντάς τον με 19 βέλη. Έτσι παρέδωσε την ψυχή του στα χέρια του Θεού.

Στην Καινή Διαθήκη, έχουμε και μια Καθολική Επιστολή του Ιούδα, που είναι σύντομη, αλλά γεμάτη μηνύματα αληθινής ζωής.

Να τι συμβουλεύει στους χριστιανούς, που ζουν μέσα στο διεφθαρμένο από την αμαρτία κόσμο:

“Σεις, όμως. αγαπητοί, αντίθετα με το διεφθαρμένο κόσμο, να οικοδομείτε τους εαυτούς σας πάνω στο θεμέλιο της αγιωτάτης πίστης σας με την προσευχή, που θα κάνετε με την έμπνευση του αγίου Πνεύματος, φυλάξτε και διατηρείστε τους εαυτούς σας στην αγάπη του Θεού, περιμένοντας με εμπιστοσύνη το έλεος του Χριστού, για να πετύχουμε την αιώνια ζωή”.
Επιστολή Ιούδα, 20-21

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.