Στον Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου του Σωφρονιστικού Καταστήματος Χαλκίδος, το οποίο εόρτασε την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Τιμόθεο Μπαϊμπάκη - Ιεροκήρυκα, Ιωάννη Θεοδωρακόπουλο - Προϊσταμενο της Ενορίας Αγ. Ταξιαρχών Χαλκίδος, τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη και τον Πρεσβ. Πέτρο Βλάχο-Εφημέριο της Ενορίας Αγ. Τρύφωνος Νέας Λαμψάκου, ο οποίος διηκόνησε το ιερό αναλόγιο.

Μεταξύ των εκκλησιαζομένων ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων κ. Δήμητρα Σακελλαράκη και ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης κ. Σπυρίδων Αθανασίου.

Αφού συμμετείχαν στο Κοινό Ποτήριο πολλοί εκ των προσελθόντων πιστών και λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε διδακτικό λόγο αναπτύσσοντας τον βίο του αγίου και με έναυσμα το περιεχόμενο του δοξαστικού τροπαρίου των αίνων «Ως της θείας ελευθερίας επώνυμος…» ανέλυσε την περί ελευθερίας διδασκαλία της Εκκλησίας και ανέφερε πώς ο άνθρωπος, δημιούργημα του Θεού ελεύθερο, μπορεί να διαφυλάξει το χάρισμα της ελευθερίας χωρίς να ενδίδει στην υποδούλωση του διαβόλου, αποφεύγοντας τα δεσμά των παθών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.