Την Ιερά Μνήμη του εν Αγίοις ημών πατρός Ακακίου, Επισκόπου Λητής και Ρεντίνης, τίμησε με την πρέπουσα λαμπρότητα κατά το διήμερο 15 και 16 του τ.μ. Αυγούστου ε.έ., η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Το εσπέρας της παραμονής της εορτής, εις τον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου και των Αγίων Ακακίου και Δαμασκηνού του Στουδίτου Λητής, ο οποίος και είχε αποτελέσει έδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Λητής και Ρεντίνης, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, ο οποίος και εκόμισε στην αρχή τον παλαιό Σταυρό της Επισκοπής, προς ευλογία και πνευματική ενίσχυση του φιλακόλουθου εκκλησιάσματος.

Την κυριώνυμο ημέρα, ο Σεβασμιώτατος μετέβη εις περιοχή του Σοχού, όπου και προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους με πρώτους τον νέο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Ιωάννη Αρσενιάδη και τον Ιερομόναχο π. Φιλόθεο Γρηγοριάτη, ενώ ετέθη και προς προσκύνηση απότμημα του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Νήφωνα, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος ως Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, είχε χειροτόνησε τον Άγιο Ακάκιο, Επίσκοπο της ιστορικής Επισκοπής Λητής και Ρεντίνης.

Στην ομιλία του τόσο το εσπέρας της εορτής όσο και την κυριώνυμο ημέρα, ο Σεβασμιώτατος σκιαγράφησε την προσωπικότητα του σήμερα τιμωμένου Αγίου Ακακίου, καθώς επίσης αναφέρθηκε στον επίσης τιμώμενο Άγιο Γεράσιμο τον εν Κεφαλληνίας, και στα πρόσωπα των Αγίων Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως και Αλεξανδρείας, Νήφωνα και Ιωακείμ τον Πάνυ, οι οποίοι και συνδέονταν πνευματικά μεταξύ τους, υπογραμμίζοντας την μεγάλη τους Πίστη στον Κύριο και τον Χριστομίμητο βίο που είχαν, τα αγαθά παραδείγματα των οποίων θα πρέπει να αποτελούν για όλους φωτεινούς οδοδείκτες πορείας της ζωής μας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.