Την Τρίτη 2 Ιουλίου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στο καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Αρετίου, εξ αφορμής της Εορτής των Προστατών του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Αγίων ενδόξων Νεομαρτύρων Ιωακείμ Επισκόπων Πέτρας και Χερρονήσου. Να σημειωθεί πως η ιερά μνήμη τους εορτάζεται κάθε χρόνο την 23η του μηνός Ιουνίου, όμως φέτος μετεφέρθη λόγω της συμπτώσεως με την Εορτή των Αγίων Πάντων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η καθιερωμένη Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στην παλαιά Τράπεζα της ιστορικής Ιεράς Μονής. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών, Αιδεσ. Πρωτ. Εμμανουήλ Καστανός απηύθυνε χαιρετισμό στους ιερείς, τους διακόνους και τους Καθηγουμένους της Μητροπόλεώς μας και υπεγράμμισε την σημασία της ετήσιας αυτής συνάξεως που δίδει την ευκαιρία της κοινωνίας των προσώπων, της επικοινωνίας και της ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμών επί του διακονικού τους έργου.

Και προσέθεσε: «Καλούμαστε να μιμηθούμε το ένθεο φρόνημα, τη γενναιότητα και την αυταπάρνηση των Προστατών μας Αγίων Νεομαρτύρων Επισκόπων Ιωακείμ Πέτρας και Χερρονήσου όχι μόνο σε μία έκτακτη στιγμή αλλά και στις καθημερινές προκλήσεις που στην εποχή μας αφθονούν».

Εν συνεχεία, τον λόγο έλαβε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ο οποίος ομίλησε σχετικώς με την λατρευτική ζωή της Εκκλησίας που κατέχει πρωτεύοντα ρόλο στην ανά τους αιώνες πορεία της.

Πιο συγκεκριμένα, ανεφέρθη στην θεμελίωση και την εξέλιξη της λατρευτικής παράδοσης, η οποία έχοντας ως βάση το βιβλίο των Ψαλμών των πρώτων χριστιανικών αιώνων εμπλουτίσθηκε σταδιακά με την σύνθεση αμιγώς χριστιανικών ύμνων. Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, π. Ευμένιο Κοκολινάκη για την υποδειγματική φιλοξενία, καθώς και όσους κοπίασαν για την διοργάνωση της συνάξεως.

Τον Σεβασμ. Μητροπολίτη κ. Γεράσιμο προσεφώνησε καταλλήλως ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες και τα ευγνώμονα συναισθήματα του Ιερού Κλήρου.


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.