Με ιδιαίτερη ευλάβεια εορτάζεται κάθε χρόνο η μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ακριτοχωρίου και αργότερα στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Λιβαδειάς.

Και στους δύο Εσπερινούς η συμμετοχή των ευλαβών κατοίκων ήταν αξιοσημείωτη, γεγονός το οποίο υπογράμμισε και ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, εκφράζοντας τη χαρά και την ικανοποίησή του για την απρόσκοπτη πλέον και μαζική συμμετοχή των χριστιανών στις Ιερές Ακολουθίες, έτσι όπως αρμόζει να τιμούμε τους Αγίους της Εκκλησίας.

Στους Εσπερινούς παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Σιντικής κ. Φώτιος Δομουχτσίδης συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους του.

Ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην δυναμική και εορτάζουσα ενορία της Καστανούσας, ένα χωριό με πολλούς ενορίτες, εκ των οποίων πολλοί είναι και νέοι στην ηλικία.

«Η εορτή του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης λούζεται κάθε χρόνο από το Φως της Ανάστασης, διότι εντάσσεται στην αναστάσιμη περίοδο, και έτσι γίνεται ακόμη πιο φωτεινή, πιο πανηγυρική» ανέφερε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του.

Και συνέχισε: « Ο Άγιος Κωνσταντίνος αξίζει να τιμάται και τιμάται εδώ και τόσους αιώνες από την Εκκλησία μας, διότι ήταν αυτός που καθιέρωσε την ανεξιθρησκεία και περιόρισε τους διωγμούς που υφίσταντο μέχρι τότε οι Χριστιανοί που ομολογούσαν την πίστη τους, προετοίμασε δηλαδή το έδαφος για την ραγδαία άνοδο και την άνθηση του Χριστιανισμού στα χρόνια που ακολούθησαν, και γι’ αυτό το λόγο δεσπόζει αιώνες τώρα στις συνειδήσεις των ανθρώπων».

Εξέφρασσε, τέλος, ο Σεβασμιώτατος την έκπληξη και το θαυμασμό του για τη συμμετοχή των πολλών νέων ανθρώπων στην Θεία Λειτουργία και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα και αγιασμένα από τον Αναστάντα Χριστό με τις πρεσβείες των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.