Η μνήμη τον θεοστέπτων και ισαποστόλων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης γιορτάσθηκε με προσέλευση ικανού εκκλησιάσματος σε όλους τους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς των κωμοπόλεων και της υπαίθρου της τοπικής μας Εκκλησίας και συγκεκριμένα στις φερώνυμες ενορίες: Ασβεστάδων, Ρηγίου, Βάλτου, Πενταλόφου, Μάνδρας, Ρούσσης, Ν. Βύσσης, Δόξης και Γαλήνης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός αφ εσπέρας χοροστάτησε στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Βύσσας, όπου ευλόγησε τους άρτους, ωμίλησε καταλλήλως και προέστη της λιτανείας της ιεράς εικόνος. Τον Εσπερινό και την λιτανεία παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδος Χρήστος Ορμανλίδης και ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Γρηγόριος Μπουτλιάκης.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της εορτής ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Δόξας, παρουσία του Δημάρχου Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους «όπως ο Σταυρός του Κυρίου ενέπνευσε και οδήγησε τον Μεγάλο Κωνσταντίνο και την Αγία Ελένη στα καθήκοντα και στην αποστολή τους, ως αυτοκρατόρων, έτσι να εμπνέει και να κατευθύνει τον καθένα από εμάς και τον λαό μας σε έργα χριστιανικά, σε έργα αρετής, προόδου και ευημερίας».


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.