Το εσπέρας της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στο Μέσα Λασιθάκι Οροπεδίου Λασιθίου.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε στο ευσεβές εκκλησίασμα περί της Εορτής, αναφέροντας: «Οι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός, οι προσφιλείς αυτοί Ανάργυροι και θαυματουργοί Άγιοι την ιερά μνήμη των οποίων εξαιρέτως τιμά σήμερα η Εκκλησία μας, διέχεαν την χάρη που έλαβαν από τον Χριστό σε όλους τους ασθενούντες που έσπευδαν προς αυτούς, ζητώντας τη θεραπεία και την απαλλαγή από τις νόσους που τους ταλαιπωρούσαν και τους κατέτρυχαν.

Και χάριζαν την ίαση με τη δύναμη του Θεού όχι μόνο όταν βρίσκονταν εν ζωή αλλά και αργότερα, σε όσους προσέτρεχαν στη χάρη τους στον Ιερό Ναό και το Μοναστήρι που ανεγέρθησαν στη μνήμη τους στην Κωνσταντινούπολη. Ενεργούν δε με τον ίδιο τρόπο και σήμερα σε όσους προσφεύγουν και ασπάζονται την ιερά εικόνα τους με πίστη, ταπείνωση κι ευλάβεια και ζητούν την ευλογία, την βοήθεια, την επέμβαση και την θεραπεία στη ζωή τους».

Το πρωί της Παρασκευής 1ης Νοεμβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Μιλάτου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο σεβαστός Ποιμενάρχης μας, τονίζοντας: «Η σημερινή Εορτή θα πρέπει να μας παρακινήσει όχι μόνο να μην περιμένουμε αδρανείς την θεραπεία οποιασδήποτε σωματικής ή ψυχικής ασθενείας, αλλά να προσπαθούμε και να αγωνιζόμαστε να ομοιάσουμε στους εορταζόμενους Αγίους Αναργύρους στην πίστη και την αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο. Και την πίστη μας θα πρέπει να την εκφράζουμε εμπράκτως, εφαρμόζοντας τις εντολές και τον Λόγο του Ευαγγελίου στη ζωή μας αλλά και προσφέροντας έργα αγάπης, βοηθείας και συμπαραστάσεως στους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας με γνώμονα το προς αλλήλους συμφέρον. Με την στάση μας αυτή θα απολαμβάνουμε πάντοτε πλούσια την χάρη και την εύνοια του Θεού».

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό επί τη ενάρξει του μηνός Νοεμβρίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.