Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε η μεγάλη εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στον Ιερό Ναό Παναγίας του Τράχωνα στον Στρόβολο.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ. Ιωάννης, συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο του ναού Αιδεσιμολογιώτατο π. Γεώργιο Χρυσοστόμου.

Ο Πανοσιολογιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο ιστορικό αλλά και στη θεολογική σημασία της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου από τον πρεσβύτη και δίκαιο Συμεών, σαράντα ημέρες μετά τη Γέννηση του Σωτήρος Χριστού, την οποία εξιστορεί στο ιερό Ευαγγέλιό ο Ευαγγελιστής Λουκάς.

Ο Πανοσιολογιώτατος έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ιερό και σεβάσμιο πρόσωπο του πνευματοφόρου Θεοδόχου Συμεών και αναφέρθηκε στις προφητείες του προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Τόνισε ότι θα πρέπει να μας ενθαρρύνει ο λόγος του πρεσβύτου Συμεών για τον Χριστό ότι «οὗτος κεῖται εἰς πτῶσιν καί ἀνά¬στασιν πολλῶν», διότι οτιδήποτε και αν υπομείνουμε στη ζωή μας για χάρη Του, Αυτός είναι η ανάστασή μας και η σωτηρία μας.

«Για κανένα άλλο άνθρωπο επί της γης δεν αναφέρεται αυτή η φράση , όμως δυστυχώς έχουμε παρεξηγήσει τον ρόλο της πίστης, εξιδανικεύοντας συγκεκριμένους ανθρώπους, και απορρίπτοντας άλλους, και αγωνιζόμαστε όχι για τον Χριστό αλλά διότι το είπε ο τάδε γέροντας κλπ.»

Εν κατακλείδι ευχήθηκε σε όλους να αξιωθούν στη ζωή τους της υπαπαντής- υποδοχής του Σωτήρος Χριστού μέσα στην καρδιά τους, αλλά και της υποδοχής της ελευθερίας και της αποκαταστάσεως της ειρήνης της κατεχόμενής μας πατρίδος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Παναγίας του Τράχωνα και δέηση υπέρ ελευθερίας της νήσου μας και ταχείας επανόδου των εκτοπισμένων πατέρων και αδελφών στις πατρογονικές τους εστίες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.