Τελέσθηκε και φέτος η μεγάλη Δεσποτοθεομητορική Εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος, με την οποία πανηγυρίζουμε την είσοδο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εις τα Άγια των Αγίων και την υποδοχή Του στον Ναό του Θεού από τον πρεσβύτη Συμεών, σαράντα ημέρες μετά την έλευσή Του στον κόσμο.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στις Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 1-2 Φεβρουαρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως. Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν για τους ευσεβείς χριστιανούς εκ της ραδιοφωνικής συχνότητας 90,1 Fm.

Ο σεβαστός Ποιμενάρχης, απευθυνόμενος στο ευσεβές πλήρωμα της Εκκλησίας, ανέφερε για την μεγάλη αυτή Εορτή που σηματοδοτεί την σωτηρία της ανθρωπότητος: «Αυτή την ημέρα θα πρέπει να την έχουμε πάντοτε στο μυαλό μας, διότι είναι η ημέρα συναντήσεως του ανθρωπίνου γένους με τον Χριστό. Για να συναντήσουμε κι εμείς τον Χριστό θα πρέπει να ομοιάσουμε σε εκείνους που αξιώθηκαν να Τον συναντήσουν πριν από εμάς, τον Άγιο Συμεών και την Αγία Άννα.

Ο πρεσβύτης Συμεών, όπως ακούσαμε στο Ευαγγέλιο, ήταν δίκαιος και ευσεβής. Αγαπούσε τη δικαιοσύνη και δεν ήθελε να βλάψει κανέναν άνθρωπο. Κανείς όμως δεν μπορεί να επιτύχει τη δικαιοσύνη, αν δεν είναι πρωτίστως θεοσεβής. Γιατί η αγάπη προς τον Θεό είναι εκείνη που μπορεί να χαρίσει σε όλους μας την αγάπη προς τον πλησίον, δηλαδή τη δικαιοσύνη στη συμπεριφορά και στον τρόπο ζωής. Θα πρέπει όμως να παραδειγματιστούμε και από τον βίο της προφήτιδος Άννης, η οποία νύχτα και ημέρα ευρισκόταν εντός του Ναού, προσευχόμενη και επικαλούμενη το έλεος του Πανοικτίρμονος Θεού.

Με αυτό τον τρόπο κι εμείς μπορούμε να προσελκύσουμε το έλεος του Θεού. Με αυτή τη δύναμη ψυχής μπορούμε να κραυγάσουμε προς τον τεσσαρακονθήμερο Κύριό μας, Τον οποίο υποδέχεται μέσα στον λειτουργικό χρόνο της Εκκλησίας ο δίκαιος Συμεών, να χαρίζει σε όλους μας πρωτίστως πνευματική υγεία, ειρήνη σε όλο τον κόσμο και πάντοτε με το παράδειγμα και τη βιωτή μας να κηρύσσουμε τη δικαιοσύνη και την αλήθεια του Θεού».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.