Με θρησκευτική κατάνυξη και τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο ιερό ναό Μεταμορφώσεως στη Σωτήρα Αμμοχώστου.

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, τελέστηκε ο εόρτιος Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, πλαισιούμενου από το ιερατείο της Σωτήρας και κληρικών της Μητροπόλεως. Στον εμπνευσμένο θεολογικό του λόγο ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας αναφέρθηκε εκτενώς στο εορταζόμενο γεγονός της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού.

Πλήθος πιστών, από τη Σωτήρα και τα γύρω χωριά, με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Γεώργιο Ττάκα, κατέκλυσε τον βυζαντινό ναό Μεταμορφώσεως για να προσκυνήσει και για να συμμετέχει στις ιερές ακολουθίες.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, έγινε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Σωτήρος γύρω από το ναό.

Αύριο κυριώνυμο ημέρα της εορτής, θα τελεστεί η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Η σκέψη όλων, δεν παύει ούτε στιγμή να βρίσκεται και στα κατεχόμενα εδάφη μας όπου κατά αυτή τη μέρα εόρταζε και ο ιερός ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον κατεχόμενο σήμερα Δήμο Λευκονοίκου. Ευχἠ όλων σύντομα να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε ξανά όλες τις κατεχόμενες εκκλησίες μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.