του Γρηγόρη Κοτζαμάνη
Ακόμη μία χρονιά η Ιερά Μητρόπολη Μηθύμνης και η Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης διοργάνωσαν τον επίσημο εορτασμό των Αγίων της Λέσβου, που έγινε με εορταστικές εκδηλώσεις και πάνδημη Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων των Αγίων του νησιού την εβδομάδα 11/6 – 18/6. Κατά την διάρκεια της εβδομάδας έγιναν εσπερινοί, αγρυπνίες ,θείες λειτουργίες συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου και Μυτιλήνης κ. Ιακώβου και ομιλίες από ιερείς των δύο Μητροπόλεων.

Στο αποκορύφωμα των εκδηλώσεων τελέσθηκε το Σάββατο 17/6 στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος στην Μυτιλήνη εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου και συνχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε με κάθε λαμπρότητα και κατάνυξη παρουσία όλου του κλήρου των δύο Μητροπόλεων η Λιτάνευσις των Ιερών Λειψάνων και των Ιερών Εικόνων από τον Ναόν του Αγίου Θεράποντος μέσω της Προκυμαίας προς τον Μητροπολιτικόν Ναόν, όπου αποτέθηκαν τα Ιερά Λείψανα και οι Ιερές Εικόνες και τελέσθηκε Αρτοκλασία, επί ειδικής εξέδρας στην Προκυμαία.

Την επόμενη ημέρα Κυριακή 18/6 ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τους δύο Μητροπολίτες του νησιού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μυτιλήνης επί του λειψάνου του Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου στο κέντρο του ναού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.