Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα, 7 Απριλίου 2024, Κυριακή Γ' Νηστειών, η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως Ιερό Ναό της Μητροπόλεως των Αθηνών .

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρύπου κ.Χρυσόστομος πλαισιούμενος από τους ιερείς του ναού, τον Προϊστάμενο πρωτ. Θωμά Συνοδινό, ο οποίος κατά την διάρκεια του κοινωνικού ανέγνωσε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου περί “Ιερατικών Κλήσεων”, τον πρωτ. Δημήτριο Νίκου, τον πρωτ. Βασίλειο Χρυσόπουλο τον Πρωτοδιάκονο π. Δημήτριο Φωκιανό και τον Διάκονο π.Ιωάννη Καρπασινό.

Μετα την προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε προς τον φιλόχριστον λαόν τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου του Β’ και ακολούθως ο Προιστάμενος π. Θωμάς Συνοδινός ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την ευλογητή παρουσία του και ανακοίνωσε προς τους πιστούς ότι την προσεχή Τετάρτη 10 Απριλίου και ώρα 7.00 π.μ θα τελεστεί Όρθρος – Εσπερινός & Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην μνήμη του Εθνοϊερομάρτυρος και Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε’ του οποίου το άφθαρτο λείψανο φυλάσσεται στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.