Μητρόπολη Σύρου-Εορτή Οσίας Ξένης

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε απόψε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στο τιμώμενο επ` ονόματι της Οσίας Ξένης Μετόχιο της Ιεράς Μητροπόλεως, επί της οδού Αχαρνών, στην περιοχή Κάτω Πατησίων Αθηνών, όπου και η Φοιτητική Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, αφού εξέφρασε προς όλους τις ευχαριστίες του για την αγάπη που επιδεικνύουν προς το ιερό αυτό Παρεκκλήσιο και την πλησίον αυτού Φοιτητική Εστία, αναφέρθηκε στον στίχο εκ των στιχηρών της εορτής “..ξένη μεν τοις συγγενέσι,γνωστή δε τοις ευσεβέσι” και παρεκάλεσε τους πιστούς να έχουν πάντα στην καρδιά τους χώρο φιλοξενίας του μηνύματος του Ευαγγελικού λόγου του Κυρίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, μετέβη στην παρακείμενη Φοιτητική Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή Αρχιμ. Μελέτιο Ζαχαρόπουλο,τον οποίο συνεχάρη εγκαρδίως για το επιτελούμενο στην Εστία έργο και για τη μέριμνά του, καθώς και με τον Υπεύθυνο κ. Αθανάσιο Χαμχούγια, συνομίλησε με τους φιλοξενουμένους στην Εστία νέους και νέες σπουδαστές και σπουδάστριες από τα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως και άλλες περιοχές της Ελλάδος, προς τους οποίους απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και συμβουλές, τους ευχαρίστησε για τον πολιτισμένο και ευγενικό τρόπο, με τον οποίο συμβιώνουν, χωρίς προβλήματα, έκανε μια σύντομη αναδρομή στο ιστορικό της Εστίας, έργο και προσφορά προς τους νέους του αοιδίμου Προκατόχου του Δωροθέου Α’ (Στέκα), και τους διένειμε ευλογίες.

Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει στο ως άνω Μετόχιο και το μεσημέρι θ επιστρέψει αεροπορικώς στην Ερμούπολη.

Η Εορτή της Οσίας Ξένης στο Μετόχι της Μητρόπολης Σύρου στην Αθήνα Η Εορτή της Οσίας Ξένης στο Μετόχι της Μητρόπολης Σύρου στην Αθήνα Η Εορτή της Οσίας Ξένης στο Μετόχι της Μητρόπολης Σύρου στην Αθήνα Η Εορτή της Οσίας Ξένης στο Μετόχι της Μητρόπολης Σύρου στην Αθήνα Η Εορτή της Οσίας Ξένης στο Μετόχι της Μητρόπολης Σύρου στην Αθήνα Η Εορτή της Οσίας Ξένης στο Μετόχι της Μητρόπολης Σύρου στην Αθήνα Η Εορτή της Οσίας Ξένης στο Μετόχι της Μητρόπολης Σύρου στην Αθήνα Η Εορτή της Οσίας Ξένης στο Μετόχι της Μητρόπολης Σύρου στην Αθήνα Η Εορτή της Οσίας Ξένης στο Μετόχι της Μητρόπολης Σύρου στην Αθήνα Η Εορτή της Οσίας Ξένης στο Μετόχι της Μητρόπολης Σύρου στην Αθήνα

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.