του Δημήτρη Πετρογιάννη - Εορτάστηκε με λαμπρότητα και φέτος η Θεομητορική Εορτή της Σεβασμίας Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου με επίκεντρο του λαμπρού εορτασμού τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Θεολόγο Διρφύων ο οποίος ευρίσκεται σε ένα πανέμορφο τοπίο με τους αιωνόβιους πλάτανους και τα τρεχούμενα νερά ποτίζοντας την δίψα του κάθε πιστού.

Αφ’ εσπεράς τελουμένου του Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού μετά Αρτοκλασίας.

Την δέ κυριώνυμο ημέρα τελουμένου του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας κατα την οποία προεξήρχε ο Εφημέριος Πρεσβύτερος Γεράσιμος Βασιλόπουλος ο οποίος ομίλησε περιληπτικά για την Παναγία εν τω ιερό συμπροσευχόμενος παρέστει ο αφυπήρετησας την ενορία Σακελλάριος Χαράλαμπος Μιχαήλ.

Κατα την Θεία Λειτουργία συνέρευσαν πολλοί πιστοί να τιμήσουν την λαμπρή εορτή και να γευθούν των Αχράντων Μυστηρίων στην συνέχεια μοιράστηκε το ευλογημένο ρεβυθόρυζο προς ευλογία στους πιστούς.

Εις το αναλόγιο έψαλαν ο Δημήτριος Πετρογιάννης Ιεροψάλτης Αγίου Νικολάου Ερέτριας και ο Κωνσταντίνος Βαρτζής Ιεροψάλτης Αγίας Τριάδας Πούρνου.

Φωτογραφίες Ηρακλής Κοκκάλας
Eορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Θεολόγο Διρφύων

Eορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Θεολόγο Διρφύων


Eορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Θεολόγο Διρφύων

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.