Το πρωί του Σαββάτου 31 Αυγούστου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στο βόρειο κλίτος του Ιερού Ναού Τριών Ιεραρχών στο Ψυχρό Οροπεδίου Λασιθίου, που είναι αφιερωμένο στην Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στην ομιλία του προς το ευσεβές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στις αρετές του Προσώπου της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Πλατυτέρας και Υψηλοτέρας των Ουρανών, όπως δίκαια τις αποτυπώνει η ευσεβής και αγία χορεία των Πατέρων της Εκκλησίας μας.

«Δια της Θεοτόκου, ο άνθρωπος που έπεσε στο βάθος της αβύσσου μπορεί να ανεβαίνει και πάλι στους Ουρανούς. Δι᾽ Αυτής ήλθε η επίγνωση της αληθείας σε ολόκληρη την κτίση και όλα τα έθνη οδηγούνται στη σωτηρία. Δια της Παναγίας ο μονογενής Υιός και Λόγος του Θεού έλαβε σάρκα, κατέβηκε στον κόσμο, έπαθε και αναστήθηκε για να δώσει τη δυνατότητα και σε εμάς που βρισκόμασταν στο σκότος και τη σκιά του θανάτου, να μπορούμε να βρούμε το φως και τον δρόμο προς τη Βασιλεία των Ουρανών», είπε χαρακτηριστικά.

«Γι᾽ αυτό ιδιαιτέρως τον μήνα Αύγουστο αλλά και όλο τον χρόνο κατά τη διάρκεια των Θείων Λειτουργιών, δοξάζουμε το Πάναγνο Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου για όλα αυτά που προσέφερε στην ανθρωπότητα και Την παρακαλούμε να συνεχίζει να σκεπάζει όλο το ευσεβές γένος των χριστιανών, τον τόπο και την πατρίδα μας και να είναι πάντοτε η ευήκοη προστασία της Εκκλησίας».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.