Την Κυριακή 29η Ιανουαρίου 2023, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προς τιμήν της εορτής των Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, προστατών της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων.

Στον Καθεδρικό Κοινοτικό Ιερό Ναό Αγίου Φρουμεντίου Αδδίς Αμπάμπα, με την παρουσια της Διευθύνουσας του Προξενικού Γραφείου της Πρεσβείας της Ελλάδος Εντιμ. κ. Βέρας Μαρκοπούλου, του Εντιμ. Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας κ. Οδυσσέα Παρρή και την συμμετοχή του Διευθυντή του “Μίχειου” Λυκείου της Κοινότητας κ. Γεωργίου Φίλη, των εκπαιδευτικών, μαθητών και μαθητριών του Σχολείου.
Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής κ. Αριστείδης Γιαννακός, ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά και εύστοχα στην πάντοτε επίκαιρη και σύγχρονη διδασκαλία των Αγίων Τριών Ιεραρχών, τις θέσεις τους για τα κοινωνικά προβλήματα και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, για την σπουδαιότητα της Αρετής, για θέματα αγωγής και εκπαίδευσης της νεότητας κ.ά.
Από τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Αξώμης κ. Δανιήλ ευλογήθηκαν και διανεμήθηκαν οι Άρτοι και τελέσθηκε Δέηση για την ενίσχυση και τον Φωτισμό του Θεού σε όλους διδάσκοντες και τους διδασκόμενους στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελληνικής Παροικίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.