Εορτή της Αναλήψεως - Μητρόπολη Διδυμοτείχου.

Αν ο Θεός με την έκπτωση των πρωτοπλάστων σφραγίζει την καταδίκη μας, με την εις ουρανούς Ανάληψή Του ο Κύριος σφραγίζει τη δική μας σωτηρία και ανεβάζει τον άνθρωπο «όπου ην το πρότερον».

Ο ξένος και έκπτωτος, λόγω της παρακοής του άνθρωπος, με την Ανάληψη του Κυρίου επιστρέφει στην πατρίδα του, στην αγκαλιά του Θεού. Ο Χριστός αναλαμβανόμενος στους ουρανούς φέρει προς τον Πατέρα σώμα άγιο, γίνεται πρόδρομος του Αγίου Πνεύματος, ειρηνεύει τον κόσμο με την ευλογία Του, μας προσκαλεί να Τον ακολουθήσουμε, μας διαβεβαιώνει ότι δεν ήρθε να κρίνει τον κόσμο αλλά να τον σώσει και τέλος γίνεται ο εγγυητής της δικής μας σωτηρίας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αναλήψεως Κυρίου στο Θούριο – Ορεστιάδος, όπου προέστη των ιερών ακολουθιών του Εσπερινού αφ΄ εσπέρας και της Θείας Λειτουργίας την πρωΐα της κυριωνύμου ημέρας της εορτής της Θείας Αναλήψεως.

Τις ιερές ακολουθίες παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Βασ. Μαυρίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργ. Καραγιάννης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονίας και Δασολογίας του Δ.Π.Θ Σπ. Κουτρούμπας, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολυπληθές εκκλησίασμα.

Εορτή της Αναλήψεως στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Εορτή της Αναλήψεως στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Εορτή της Αναλήψεως στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Εορτή της Αναλήψεως στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.