Επί τη εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου την 3η Νοεμβρίου ε.ε. ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Μάνη Διδυμοτείχου, όπου φυλάσσεται απότμημα των ιερών λειψάνων του αγίου.

Ο Ιερός αυτός Ναός ανεγερθείς επί προγενεστέρου ναού εγκαινιάσθηκε, κατά την επί θύραις επιγραφή, υπό του Μητροπολίτου Λιτίτσης Νικηφόρου (1897-1907), αδεία του τότε Μητροπολίτου Διδυμοτείχου Φιλαρέτου (1899-1928).

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους πιστούς μίλησε για τον τιμώμενο άγιο Γεώργιο, εκ του υμνολογικού χωρίου, «τόν νοερόν ἀδάμαντα τῆς καρτερίας» και έκλεισε με τα εξής: «Επισκέπτομαι την ενορία σας για να σας συναντήσω και όλοι μαζί να συναντήσουμε τον Χριστό, να προσφέρουμε σε Αυτόν την αναίμακτο λατρεία μας, την ευχαριστία μας αλλά και να εναποθέσουμε σ’ Εκείνον την προσευχή μας και την αγωνία μας για το μέλλον. Να μιλήσουν τα μάτια μας και να επικοινωνήσουν οι καρδιές μας. Να γίνουμε ένα με τον Χριστό όπως ο άγιός μας».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.