Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Ενδόξου Ισαποστόλου Θέκλης στον Ιστορικό Βυζαντινό Ναό της ομώνυμης ενορίας των λιγοστών κατοίκων Αγίας Θέκλης Δ.Δ Ωρολογίου Δήμου Αλιβερίου - Κύμης όπου και φέτος προσήλθαν πιστοί για να τιμήσουν την εορτή.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Ενδόξου Ισαποστόλου Θέκλης στον Ιστορικό Βυζαντινό Ναό της ομώνυμης ενορίας των λιγοστών κατοίκων Αγίας Θέκλης Δ.Δ Ωρολογίου Δήμου Αλιβερίου – Κύμης όπου και φέτος προσήλθαν πιστοί για να τιμήσουν την εορτή.Το απόγευμα της 23ης Σεπτεμβρίου τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου της Αγίας Θέκλης.

Την δε κυριώνυμο ημέρα 24 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο Βυζαντινό Ιερό Ναό της Αγίας Θέκλης με τις καταπληκτικές αγιογραφίες του 11ου αιώνος μ.χ. συλλειτουργούντων του : Πρωτοπρσεβυτέρου Παύλου Κουντούρη εφημέριου Παρθενιου Αλιβεριου του Σακελλάριου Δημητρίου Αργύρη εφημέριου Άνω Βάθειας απο την Μητρόπολη Χαλκίδος και του Πρεσβυτέρου Ηλία Παπαφακλή εφημέριου Ωρολογίου καθώς επίσης την συμμετοχή των ιεροψαλτών και πολλών πιστών απο την ευρύτερη περιοχή που τίμησαν την εορτή και συμμετείχαν της Θείας Ευχαριστίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη πανηγυρική τράπεζα στους πιστούς στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου.
Ο Ιερός Ναός της Αγίας Θέκλης λειτούργησε ως καθολικό εώς το 1935.
Ακολούθως κεντρικός ιερός ναός είναι του Αγίου Βασιλειου.

Ο Βυζαντινός Ιερός Ναός της Αγίας Θέκλης άρχισε πάλι να λειτουργείται απο το 2010 με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετά το πέρας των εργασιών της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και με την μέριμνα του εφημερίου Ωρλογίου π. Ηλια Παπαφακλή.
Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.