Με λαμπρότητα εορτάσθη η μνήμη της Αγίας Παρασκευής στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Την παραμονή της εορτής, 25.7.2018, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Ρακίτας Πατρών, ετελέσθη ο πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή των κατοίκων του χωριού, των πολλών παραθεριστών και άλλων προσκυνητών.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στη ζωή, στην μαρτυρία και το μαρτύριο της Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής και στην ανάγκη διατηρήσεως της Ελληνορθοδόξου παραδόσεως μας.

Επήνεσε δε όλους όσοι εργάζονται και συνεργάζονται για την ανάδειξη του ιστορικού Ναού και του χώρου της Αγίας Παρασκευής Ρακίτας και τους ευχήθηκε να έχουν όλοι την ευλογία του Θεού.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος εχοροστάτησε στο Εσπερινό, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πλατανίου Πατρών, και ωμίλησε επικαίρως.

Ανήμερα, 26.7.2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στο Τσετσεβό Μυρόβρυσης Αχαίας, με την συμμετοχή πλήθους Λαού.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την θαυμαστή ζωή της οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, αλλά και για την ιστορικότητα του Ιερού Ναού της στο Τσετσεβό, που ήτο παλαιό Καθολικό της ομωνύμου ερειπωθείσης Ιεράς Μονής ένεκα της τουρκικής θηριωδίας, κατά τους χρόνους της πικρής σκλαβιάς.

Επίσης έκανε λόγο για το λησμονημένο χωριό Τσετσεβό, του οποίου τα ερείπια έχουν απομείνει, μάρτυρες μιάς άλλης εποχής, από το οποίο χωριό κατήγετο ο Μητροπολίτης Αθηνών Προκόπιος Οικονομίδης.(1837-1902). Μάλιστα το Ευαγγέλιο του Ιερού Ναού φέρει επιγραφή: «Δωρεά Μητροπολίτου Αθηνών Προκοπίου 1900».

Ευχαρίστησε την Ηγουμένη και τις Μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Βερίνου (γειτονικής με τον Ναό της Αγίας Παρασκευής), της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, που μετέφεραν στον Ιερό Ναό απότμημα ιερού Λειψάνου της Αγίας προς ευλογίαν και αγιασμό των ευλαβών προσκυνητών.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε Οικονόμο τον Εφημέριο της Ενορίας Μυροβρύσεως π. Γεώργιο Κάκκο, επαινέσας αυτόν για τον ζήλο του και την αφοσίωσή του στην αγία μας Εκκλησία και την προσφορά του στα ορεινά χωριά της περιοχής, μετά μεγάλης πάντοτε προθυμίας.

Ο Σεβασμιώτατος τέλος ανεφέρθη στα θλιβερά γεγονότα των πυρκαγιών της Αττικής, ετέλεσε δέηση υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της πυράς, παροτρύνοντας τον λαό σε προσευχή και προσφορά αγάπης προς ανακούφιση των πληγέντων αδελφών μας.

Ανήμερα, 26.7.2018, ο Θεοφιλέστατος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πατρών, εν πληθούση Εκκλησία.
Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στο μαρτύριο της Αγίας Παρασκευής και στα πνευματικά μηνύματα που απορρέουν από τη ζωή της.

Eορτή της Αγίας Παρασκευής στην Ι.Μ. Πατρών

Eορτή της Αγίας Παρασκευής στην Ι.Μ. Πατρών

Eορτή της Αγίας Παρασκευής στην Ι.Μ. Πατρών

Eορτή της Αγίας Παρασκευής στην Ι.Μ. Πατρών


Eορτή της Αγίας Παρασκευής στην Ι.Μ. Πατρών


Eορτή της Αγίας Παρασκευής στην Ι.Μ. Πατρών

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.