Το εσπέρας του Σαββάτου 6 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Μαρδατίου.

Με αφορμή τον στίχο από τους ύμνους της αγίας «εἰς ὀσμήν μύρου σου ἔδραμον, Χριστέ ὁ Θεός, ὅτι τέτρωμαι τῆς σῆς ἀγάπης ἐγώ», ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι «ήταν τόσο μεγάλη η αγάπη της αγίας Κυριακής προς τον Χριστό, ώστε δεν ήθελε οτιδήποτε άλλο παρά να είναι μαζί με τον Χριστό, να αισθάνεται την παρουσία του Χριστού στη ζωή της, να νιώθει και τη δική του αγάπη στην ψυχή της και να βρίσκεται κοντά του αιώνια.

Γι’ αυτό και δεν υπελόγιζε ούτε το μαρτύριο, ούτε τον θάνατο· δεν υπελόγιζε ούτε τον πόνο, ούτε την θλίψη που θα της προκαλούσαν, γιατί θεωρούσε ότι ο χωρισμός της από τον Χριστό και η στέρηση της αγάπης του είναι πολύ πιο οδυνηρά, πολύ πιο δυσάρεστα από τα βασανιστήρια και τον θάνατο.
Αισθανόταν η Αγία Κυριακή αυτό που εξέφραζε και ο Πρωτοκορυφαίος απόστολος Παύλος, όταν έλεγε ότι θεωρεί τα πάντα σκύβαλα, τα πάντα δηλαδή σκουπίδια, προκειμένου να κερδίσει τον Χριστό, από τον οποίο δεν μπορεί να τον χωρίσει καμιά δύναμη, γιατί ήταν ενωμένος μαζί του με την αγάπη».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.