Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τον προσήκοντα σεβασμό, τιμήθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η Ιερά Μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολύτριας, στο όνομα της οποίας πανηγυρίζει μεταξύ των άλλων και ο περικαλλής Ιερός Ναός των Θεοφανείων και του Τιμίου Προδρόμου της περιοχής των Λουτρών Λαγκαδά.

Το εσπέρας της παραμονής της εορτής, Σάββατο 21 Δεκεμβρίου ε.έ., τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός μετ΄ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, ο οποίος στο τέλος και ομίλησε περί του προσώπου της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην γενναία Πίστη της και το ανδρείο φρόνημα που επέδειξε, το οποίο όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ήταν μεγαλύτερο από πολλούς άνδρες και θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την σημερινή εποχή που ζούμε.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ. Ιωάννου, τον οποίο και πλαισίωναν Ιερείς και Διάκονοι της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε και την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του ευλαβεστάτου Διακόνου π. Θωμά Κοσμίδη, εγγάμου και πατήρ δύο τέκνων, ο οποίος και διακονεί εις την Μητρόπολη ως άμισθος Κληρικός.

Προσφωνώντας με πατρικούς λόγους αγάπης και πνευματικές νουθεσίες τον χειροτονούμενον π. Θωμά, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο υψηλό της Ιεροσύνης υπούργημα, καθώς επίσης στο έργο και στην αποστολή του Ιερέα στην σημερινή κοινωνία, προτρέποντας τον παράλληλα να εργάζεται αόκνως για την αγάπη προς τον συνάνθρωπο και την δόξα του Χριστού, ώστε μέσα από το παράδειγμα του να αποτελεί πρότυπο Κληρικού.

Προ της Απολύσεως αναγνώσθηκαν τα κόλλυβα της σήμερα τιμωμένης Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, ενώ ο Σεβασμιώτατος προέβη και στη χειροθεσία τριών νέων αναγνωστών, του Χρήστου Δεληγκάρη, του Βασιλείου Δεληγκάρη και του Σάββα Μαδεμτζόγλου, μελών της Παιδικής και Νεανικής Βυζαντινής Χορωδίας «Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός», εις τους οποίους απεύθυνε προτρεπτικούς λόγους αγάπης, ώστε να συνεχίζουν να διακονούν το Αναλόγιο με ιερό ζήλο και ενθουσιασμό, πλησίον του δασκάλου τους και χοράρχη κ. Σπυρίδωνα Ασπιώτη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.